​​VIDEO Eric Zemmour, candidatul extremei drepte la prezidenţialele din Franța, promite „recucerirea” țării, în faţa unei mulţimi în delir

Data:

Candidatul extremei drepte la alegerile prezidenţiale franceze, Eric Zemmour, şi-a invitat duminică susţinătorii „să schimbe cursul istoriei” şi să pornească la „recucerirea” Franţei, în cursul unui prim miting desfășurat în regiunea pariziană, în faţa unei mulţimi în delir, relatează agențiile AFP și Agerpres.

„Sunteţi 15.000 astăzi! 15.000 de francezi care au sfidat sistemul de politically correct, ameninţările extremei stângi şi ura presei”, a lansat vechiul polemist de 63 de ani susţinătorilor săi, care agitau drapele franceze şi scandau „Zemmour preşedinte!”.

„Miza este imensă, dacă câştig, aceasta va fi începutul recuceririi celei mai frumoase ţări din lume”, a promis candidatul, care îşi construieşte discursul electoral de mai multe luni pe respingerea imigraţiei şi a islamului, care ameninţă, potrivit lui, „un popor francez ce este aici de 1.000 de ani şi care vrea să rămână stăpân la el acasă”.

„Suntem la noi acasă! Suntem la noi acasă!”, a scandat mulţimea.

„Aţi auzit spunându-se că sunt un fascist, un rasist, un misogin”, a afirmat Eric Zemmour, condamnat în două rânduri pentru incitare la ură rasială, înainte de a se prezenta ca o personalitate urmărită de „o haită de politicieni, jurnalişti şi jihadişti”.

Candidatul, al cărui slogan oficial este „Imposibil nu este un cuvânt francez” (citat atribuit lui Napoleon) şi al cărui partid lansat oficial duminică a fost denumit „Recucerirea”, şi-a făcut o intrare triumfală în sunetul unei muzici cu accente grandilocvente.

Articolul complet, în HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...