marți, 24 mai 2022
AcasăLa ziActualitate​​FOTO La doi pași de Palatul Cotroceni, un spațiu verde a devenit...

​​FOTO La doi pași de Palatul Cotroceni, un spațiu verde a devenit o adevărată groapă de gunoi

Spațiul verde din intersecția de la Răzoare din București, la doi pași de Palatul Cotroceni, este lăsat în paragină și plin de gunoi și recent au fost defrișați mai mulți arbori. Cea mai mare parte este proprietate privată, iar în 2011 proprietarii doreau să construiască acolo un turn de 20 de etaje. Proiectul nu a mai fost aprobat, iar terenul a fost lăsat în paragină. Restul terenului, respectiv fâșia dinspre Cotroceni, aparține Primăriei Sectorului 6.

Contactat de HotNews.ro, Iulian Cârlogea, city managerul Sectorului 5 spune că Primăria Sectorului 5 nu are în administrare nicio bucată din spațiul verde, bucata care se află pe raza Sectorului 5 fiind proprietate privată.

În ceea ce privește bucata privată, Primăria Sectorului 5, prin Poliția Locală, i-a somat în septembrie 2021 pe proprietari să curețe terenul în 30 de zile. În noiembrie s-au apucat de treabă, însă au tăiat mai mulți arbori de pe teren.

Într-un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, arborii au fost tăiati fără aviz, iar proprietarii au fost sancționați cu amendă de 1.000 lei pentru fiecare copac.

”În data de 07.10.2021 urmare a sesizării operative, s-au efectuat verificări în zona Răzoare unde s-a constatat faptul că pe terenul proprietate privată cuprins între șos. Panduri nr. 105, 105C, 109, 111 și 113 au fost defrișați 20 de arbori și arbuști, fără avizul de specialitate care se emite de către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București, în baza somației de igienizare și salubrizare a terenului în cauză transmisă de Poliția Locală Sector 5 cu nr.101502/16.09.2021, care prevede ca termen de conformare 30 de zile de la data primirii acesteia. Proprietarul terenului (persoană fizică) a fost sancționat pentru fiecare arbore defrișat în parte cu amendă contravențională în valoare totală de 1.000 lei conform art.2 din H.C.G.M.B. nr. 304/2009 privind normele de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul Municipiului București”, ne-a transmis Primăria Capitalei.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul HOTNEWS.RO

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE