Freedom House critică decizia DNSC de a închide site-ul Aktual24

Data:

Închiderea de către stat a site-ului Aktual24, sub pretextul că „ar distribui fake-news și că ar comite fraude” în contextul războiului Ucraina-Rusia, este în mod evident exagerată.

Decizia Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost luată fără nici o explicație oficială clară, dar și fără a oferi posibilitatea celui incriminat de a se apăra.

Există o diferență majoră între decizia Comisiei Europene de a bloca propaganda rusească distribuită prin publicații și posturi tv finanțate direct de la Kremlin, cum sunt Sputnik și Russia Today, și hotărârea DNSC de a închide un site românesc doar pe baza unei evaluări subiective, a unor angajați necunoscuți ai statului.

Sputnik și Russia Today nu sunt instituții de presă, ci doar canale prin care sunt transmise către public propaganda și manipularea evidente ale regimului Putin, prin care acesta dorește să schimbe realitatea cu privire la războiul din Ucraina.

În contextul actualului conflict, blocarea unor canale prin care un lider dictatorial precum Vladimir Putin otrăvește mintea oamenilor poate avea o justificare legitimă.

Dar numai în cazul în care legătura dintre canalul de distribuție blocat și regimul incriminat este clar demonstrată.

Aktual24, site deținut de un jurnalist român, Ovidiu Albu, nu se încadrează la condițiile menționate de  Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, pentru a justifica blocarea accesului publicului la această sursă de informare.

Publicația nu a distribuit fake-news despre războiul din Ucraina, nu a făcut propagandă pro-Putin și nici nu a minimizat efectele invaziei militare rusești în țara vecină.

Freedom House critică ferm decizia DNSC, pe care o consideră abuzivă, și cere autorităților române să revină de urgență asupra sa.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procesul lui Dan Hosu, amânat peste trei zile. Urmează termenul final

Procesul în care era judecat Dan Hosu, fostul soț...

De ce este Turcia zguduită de cutremure atât de puternice. Explicațiile seismologilor

Turcia și Siria au fost zguduite luni de cutremure...

Avalanşa de la Cabana Capra. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru înşelăciune

Anchetatorii argeşeni au deschis un dosar penal după ce...