Au fost implementate noile marcaje pe certificatele digitale UE COVID

Data:

Ro Vaccinare anunță că au fost implementate noile marcaje pe certificatele digitale UE COVID.

STS a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare.

„Recomandăm persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1. De asemenea, vă reamintim că după efectuarea dozei de rapel (booster), certificatul nu se actualizează automat și trebuie să intrați în platforma https://certificat-covid.gov.ro și să generați un nou certificat”, precizează RO Vaccinare.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel: 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze; 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică. Până în data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei dezvoltate de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este în permanentă legătură cu autoritățile europene care administrează secțiunea tehnică a sistemului informatic pentru certificate digitale COVID-19 și asigură implementarea la nivelul României a noilor reglementări europene și naționale venite în sprijinul cetățenilor și al personalului medical”, mai precizează RO Vaccinare.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...