1.000 de dolari pe lună pentru a participa la un studiu al OpenAI privind venitul de bază universal | Aktual24

Data:

spot_img

Studiu al OpenAI privind venitul de bază universal. Personalități proeminente din domeniul inteligenței artificiale afirmă că un venit de bază ar putea fi necesar pentru a face față pierderilor masive de locuri de muncă legate de această tehnologie, relatează Euronews.

Săptămâna trecută, divizia de cercetare a celei mai cunoscute companii de inteligență artificială (IA) din lume a publicat un studiu amplu privind venitul de bază universal.

OpenResearch, o divizie a OpenAI, a oferit celor 3.000 de participanți aleatorii la studiu fie 1.000 de dolari (920 de euro), fie 50 de dolari (46,16 euro) pe lună timp de trei ani, fară a pune întrebări.

Cercetarea a arătat că majoritatea au direcționat acești bani către nevoile lor de bază, cum ar fi chiria și mâncarea. Aceștia s-au gândit chiar să se întoarcă la școală, să găsească o muncă mai utilă sau să se mute în alte părți ale Statelor Unite.

Citește și: Începe Săptămâna Haferland, când satele săsești se animă. Puteți asculta muzică germană din sec. XVI, jazz și arii cântate de fiicele ambasadorului Noble

„Numerarul este singurul instrument care oferă flexibilitatea necesară pentru a face față provocărilor diverse cu care se confruntă oamenii de-a lungul timpului”, a declarat Karina Dotson, research & insights manager la OpenResearch.

„Pe măsură ce economia și piața muncii continuă să evolueze, plasa de siguranță socială trebuie, de asemenea, să evolueze”, a spus ea.

Sam Altman, directorul general al OpenAI, face parte dintr-o lungă listă de mari șefi din domeniul tehnologiei din Silicon Valley care pledează pentru un venit de bază pentru a face față pierderilor masive de locuri de muncă cauzate de IA în anii următori. El a numit-o o „concluzie evidentă” pentru predicția sa conform căreia „computerele vor acapara efectiv întreaga producție”.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Abuzurile sexuale și vidul procedural din universitățile românești. Adela Alexandru | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...