joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletter10 ANI DE CÂND DACIA OFERĂ MAŞINI CARE MERG CU BIOCARBURANT. ÎN...

10 ANI DE CÂND DACIA OFERĂ MAŞINI CARE MERG CU BIOCARBURANT. ÎN EUROPA, NU ŞI LA NOI

În această toamnă se împlinesc 10 ani de când constructorul auto Dacia oferă pe modelele sale Duster, Logan şi Sandero motoare care funcţionează (şi) cu bioetanol E85.

Aşa numitele modele Flex-Fuel, ale căror motoare puteau funcţiona fie cu benzină clasică, fie cu bioetanol E85, fie cu orice amestec între aceşti doi carburanţi au fost prezentate oficial, pentru prima dată, în Franţa, acum un deceniu.

Avantajul major al acestor motorizări pe etanol, pe lângă un plus de putere, era faptul că emisiile poluante au fost semnificativ reduse faţă de versiunile exclusiv pe benzină.

În plus, biocarburanţii de tip E85 sau biodiesel sunt cu mult mai ieftini decât benzina, respectiv motorina.

De exemplu, modelul Sandero al anului 2010, echipat cu motorul 1,6 MPI, emitea, funcţionând cu etanol, numai 108 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE