10% din totalul cazurilor de tulpină britanică au fost depistate la Cluj

În România au fost depistate 200 de persoane infectate cu tulpina britanică. 10% din numărul total de cazuri au fost raportate la Cluj.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a declarat că, până marţi, în România s-au înregistrat 200 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2.

„Până astăzi (n.r. marți) aveam înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de cazuri”, a precizat Adriana Pistol, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Din totalul celor 200 de cazuri de infectare cu tulpina B.1.1.7, 19 au fost depistate la Cluj. Autoritățile locale nu au o statisică a numărului de teste efectuate pentru descoperirea tulpinei britanice și dau vina „pe București” când vine vorba de date oficiale.

Irina Munteanu, subprefectul Clujului, a  fost întrebată de jurnaliștii monitorulcj.ro despre numărul de teste efectuate pentru depistarea noii tulpini, însă nu a avut un răspuns clar: „Avem 19 infectări cu tulpina britanică la Cluj. Testarea nu se face precum la testele COVID-19 clasice. Secvențierea se face la București și este un proces care durează câteva zile”, a declarat Munteanu.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...