12 salariați, niciun proiect implementat. Cum a fost cheltuit bugetul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași | Reporter de Iași

Data:

spot_img

12 salariați, niciun proiect implementat. Cum a fost cheltuit bugetul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași?

Dintr-un milion de lei, cheltuielile Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI), peste 725.000 lei au reprezentat, anul trecut, salariile celor 12 angajați. Adică, 70% din buget. O medie brută de 1.000 de euro lunar/salariat.

La o asociație care n-a derulat niciun proiect consistent, ci doar simpozioane, prelegeri, acțiuni de sterilizare și ecologizare.

Două inițiative mai răsărite, o pistă de biciclete pe relația Bârnova – Dobrovăț și înființarea unui padoc metropolitan, sunt încă în stadiu incipient.

Citește și: Extensii ale Moscovei în România. „Clubul de Gândire Gold” împinge propaganda și în teritoriu

În schimb, directorul Grigore Nepotu a făcut turul Europei: Suedia, Țările de Jos, de trei ori Belgia.

Raportul de activitate al Zonei Metropolitane Iași pe 2023 e cuprins în 82 de pagini. Dintre acestea, 10 sunt cu prezentarea asociației, istoricul și misiunea. Apoi, autorii au înșirat proiectele derulate în 2023.

Câteva mostre:

  • Acțiuni de curățenie. „Protecția mediului este un obiectiv principal al ADI ZMI pentru îndeplinirea căruia vrem să implementăm cât mai multe proiecte care să acopere cât mai multe tipuri de activități din acest domeniu atât de dezbătut în prezent. În acest sens, în perioada decembrie 2022 – mai 2023 am implementat proiectul «Curățăm România» finanțat de către AFM și cu o valoare totală maximă de 30.000 lei”. Pe scurt, au făcut ecologizare în 7 zone de pe teritoriul metropolitan, au strâns gunoaiele cu voluntari

Citește și: Cei mai bolnavi angajați din județele României

  • Alt proiect: au fost sterilizați și microcipați 489 câini comunitari. Bugetul de 123.000 lei a fost asigurat de Consiliul Județean, acțiunea s-a desfășurat pe suprafața mai multor comune din ZMI
  • Piețe volante în diferite comune: „Proiectul Piața Metropolitană a constat în organizarea mai multor piețe metropolitane care au oferit participanților oportunitatea și cadrul potrivit pentru un veritabil schimb de experiență între producătorii locali, agricultori, crescători de animale, meșteri populari, colecționari etc., precum și pentru crearea de noi legături între aceștia, acțiuni benefice pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului. De asemenea, cetățenii au avut ocazia să interacționeze cu ofertanții, să afle povestea lor și etapele pe care le parcurge produsul finit, de la început până la final.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related