125.000 de cinefili au fost prezenți la TIFF | Monitorul de Cluj

Data:

125.000 de cinefili au fost prezenți la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania), organizat în perioada 14-24 iunie, la Cluj-Napoca.

După 11 zile, care au marcat cea mai lungă ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie, Cluj-Napoca), organizatorii anunță cifrele evenimentului.

Filme, concerte, expoziții și proiecții speciale

În al 23-lea an de TIFF, care a debutat spectaculos în Piața Unirii, 125.000 de clujeni, turiști și invitați au participat la evenimentele festivalului: sute de proiecții de film, cine-concerte și concerte, expoziții, proiecții speciale și întâlniri cu cineaști români și internaționali. 

Citește și: Când toată lumea țipă cultură și iese varieteu

Cinefilii au avut ocazia să cunoască vedete precum actrița americană Jojo T. Gibbs (Dogman), actrița germană Sibel Kekili (Game of Thrones, Cu capul înainte), regizorul italian Daniele Luchetti (care a primit un Premiu Special, pentru contribuția adusă la cinematografia mondială).

Actori și regizori români, prezenți în număr mare la Cluj-Napoca: Catrinel Dumitrescu (care a primit Premiul de Excelență), Bogdan Dumitrache, Horațiu Mălăele, Stere Gulea, Emanuel Pârvu, Mara Bugarin, Rodica Lazăr, Andreea Vasile sau Nae Caranfil.

O apariție surpriză a avut și tenismenul Ilie Năstase, care a urmărit documentarul „Nasty” în Piața Unirii, alături de peste 2500 de spectatori.

„Acest festival are un public superb”

Creatoarea de modă Doina Levintza și-a prezentat la Cluj-Napoca cea mai nouă expoziție, 44 Women, creată în colaborare cu stilistul Ovidiu Buta.

Citește și: Iohannis nu va fi șeful NATO. Mark Rutte, noul secretar general al Alianței

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a urcat pe scena Galei de Închidere TIFF, unde i-a oferit lui Tudor Giurgiu (președintele TIFF) Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

„Este prima dată când sunt în România și în Cluj. Este foarte frumos. Am văzut o mulțime de filme minunate și m-a surprins publicul”, a spus la Gala de Închidere TIFF actrița Sibel Kekili, membră a juriului Competiției Oficiale. 

Continuarea în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: tiff.ro )

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A murit scriitorul Ismail Kadare, cel mai cunoscut autor albanez contemporan

A murit scriitorul Ismail Kadare, la vârsta de 88...

Compania finlandeză Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica de la Oradea | Bihoreanul

Producătorul finlandez Nokian Tyres a produs luni prima anvelopă...

Managerul Spitalului Judeţean din Botoșani a demisionat din funcţie | Monitorul de Botoșani

Managerul Spitalului Judeţean din Botoșani a demisionat din funcţie,...