13.000 de euro mită. Un director din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost reținut | Oltenia Live

Data:

spot_img

13.000 de euro mită. Un director din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost reținut. Stănculescu Cătălin-Liviu a fost reținut, fiind cercetat pentru trafic de influență în formă continuă.

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Stănculescu Cătălin-Liviu, a fost reținut, fiind acuzat că ar fi primit 13.000 de euro mită de la un administrator de firmă.

Urgentarea plății facturilor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că Stănculescu Cătălin-Liviu este cercetat pentru trafic de influență în formă continuată, potrivit Oltenia Live.

Citește și Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

De asemenea, mai spun procurorii, s-a dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile față de administratorul unei societăți comerciale, cercetat pentru dare de mită.

În perioada 25.07.2022 – 23.03.2023, la diferite intervale de timp, directorul ar fi primit în mod direct, pentru sine, suma totală de 13.000 euro de la administratorul unei societăți aflate în raporturi contractuale cu Complexul Energetic Oltenia – CEO (martor).

Acesta a lăsat să se creadă că ar avea influență asupra Directoratului Complexului Energetic Oltenia – CEO, cu atribuții în aprobarea plăților, și că îi va determina pe aceștia să urgenteze plata facturilor emise de societatea omului de afaceri într-un termen cât mai scurt de la data emiterii lor.

Trucarea procedurilor de achiziții

Citește și Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România pe 2023 dezvăluie „corupția guvernamentală gravă”

La data de 06.01.2024, în București, într-un restaurant, celălalt inculpat ar fi promis unei persoane din conducerea unei companii de stat (martor) 200.000 de euro în legătură cu atribuirea către societatea inculpatului, în condiții neconcurențiale, a unui contract în valoare de 1.000.000 euro, având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri.

Cu aceeași ocazie, inculpatul i-ar fi indicat martorului și modalitatea prin care urma să intre în posesia contractului, respectiv: trucarea procedurii de achiziție prin inserarea în caietul de sarcini a unor cerințe preferențiale.

Se urmărea avantajarea societatății inculpatului cu care acesta intenționa să se înscrie în procedură și transmiterea de către inculpat a altor oferte cu un preț mai mare față de cel al societății cu care intenționa să câștige procedura.

Continuarea în Oltenia Live

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: oltenialive.ro

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Top zece cele mai scumpe case din Iași | Ziarul de Iași

Vilele din Iași cu cele mai mari prețuri s-au...

Proiect unic în România, la Oradea: ambulanța pentru cei mici | Bihoreanul

Ambulanța pentru cei mici. Serviciul de Ambulanță Vincențian pentru...

Zeci de angajați ai Primăriei Iași, vizați de o anchetă DNA | Ziarul de Iași

Anchetă DNA la Primăria Iași. Procurorii au deschis un...