sâmbătă, 25 septembrie 2021
AcasăÎn lumeDiaspora13 persoane, arestate în Spania pentru posesia unor documente de identitate românești...

13 persoane, arestate în Spania pentru posesia unor documente de identitate românești false

Poliția Națională a arestat săptămâna trecută la Palma (Baleares, Spania) 13 persoane, pentru infracțiuni de falsificare a documentelor și încălcare a cunoscutei „Ley de Extranjería”.

Acestea dețineau acte de identitate false din România. O altă persoană a fost arestată pentru favorizarea imigrației neregulate.

Ancheta a început când Poliția Națională a emis un raport de la Biroul pentru Imigrație care indica faptul că erau patru persoane care aparent purtau acte de identitate române false, potrivit Dicterie Superioare a Poliției al Insulelor Baleare.

După aceste informații, documentele au fost examinate și s-a constatat că cele patru buletine de identitate din România prezentau semne că au fost contrafăcute.

La întrebarea despre naționalitatea și originea lor, cei patru cetățeni străini au afirmat „că sunt cetățeni ai Republicii Moldova și au plătit între 200 și 1.000 de euro pentru a obține cărțile de identitate românești”.

Din acest motiv, au fost arestați și ulterior transferați la sediul Poliției din Insulele Baleare.

După aceea, s-a constatat că cei patru aveau documente pentru a fi înregistrați la Securitatea Socială ca lucrători la o companie de construcții deținută de un bărbat cu reședința legală în Spania.

La rândul său, a fost acuzat de o infracțiune de favorizare a imigrației ilegale și s-a dovedit că alte persoane de naționalitate română erau listate ca angajați în respectiva companie.

După verificarea autenticității documentației furnizate de aceștia din urmă, s-a descoperit că buletinele de identitate erau, de asemenea, false și deținătorii lor erau toți cetățeni ai Republicii Moldova. Au fost, de asemenea, arestați.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE