13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Data:

13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc la Neamț. Polițiștii au pus în executare 21 de mandate de percheziție domiciliară. Unul dintre cei vizați de anchetatori, era căutat și pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată.

YouTube video

Trafic de droguri și viol

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – iunie 2024, în mod repetat, persoanele în cauză ar fi deținut, oferit cu titlu gratuit, intermediat și comercializat direct diferite cantități de canabis (drog de risc) și 3-CMC, respectiv 4-CMC (droguri de mare risc), către consumatori, inclusiv minori, din județul Neamț.

Totodată, din materialul probator administrat, a rezultat că în intervalul martie – iunie 2024, unul dintre bănuiți ar fi întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu două persoane vătămate minore, de 14 și 15 ani.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), o parte porționate și ambalate în scopul comercializării, comprimate, grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, medii de stocare a datelor, 28.760 de lei și 250 de euro, un pistol cu bile de cauciuc, precum și alte mijloace de probă”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Citește și: Festivalul Cetăților Dacice 2024 la Ighiu pe parcursul a patru zile. Competiții, lupte și concert

Reținuți, apoi arestați

Luni, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 13 bănuiți pentru trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu (unul trimis în judecată în alt dosar, pentru fapte similare), iar ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

„Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Galați și Bacău și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și inspectoratelor de jandarmi județene Neamț, Bacău și Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Perchezii într-un dosar de furt calificat. Indivizii vizați au sustras 50.000 de lei dintr-un autoturism VIDEO

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii de 70.000 euro. Interceptări DNA | Aktual24

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii...

Discursul Ambasadoarei Kathleen Kavalec la marcarea a 248 de ani de independență pentru SUA

Statele Unite ale Americii împlinesc astăzi 248 de ani...

Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA din București. Mesajul lui Klaus Iohannis

Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA din București. Mesajul...

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni....