140 de noi posturi la Ministerul Fondurilor Europene. Cum se elimină un incomod

Data:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) continuă să-și lărgească schema de personal, după de a preluat două direcții de la alt minister și urmează să angajeze încă 140 de persoane, arată Marius Vasiliu, analist în cadrul Departamentului Politici Publice al USR.

Este vorba despre un proiect de hotărâre de guvern pentru reorganizarea MIPE, prin care ministrul Marcel Boloș dorește preluarea de la Ministerul Dezvoltării două Autorități de Management (AM), sub pretextul îmbunătățirii capacității admnistrative a MIPE.

„Așa scrie în nota de fundamentare la ordonanță. Adică mai pe înțeles, a luat cele două AM (POR și POCA) de la Dezvoltare, care nu mai au continuitate, ca să se poată mișca mai repede cu două dintre cele 16 programe pentru perioada 2021-2027 la care nu are oameni aproape deloc.

Are acum două Direcții Generale cu aproape toate posturile vacante. Este vorba despre Programul pentru Tranziție Justă și Programul de Sănătate”, a scris Marius Vasiliu, într-o postare pe Facebook.

Analistul în cadrul Departamentului Politici Publice al USR susține că Marcel Boloș, autorul descentralizării în cadrul Programului Operațional Regional (POR) ar amenința în ședințe conducerile Agențiilor de Dezvoltare Regională cu recentralizarea.

Citește și: PODCAST | Cum convingi un om să se vaccineze

„Dar pînă la recentralizare, încearcă să le controleze. După ce s-a bătut cu cărămida-n piept că independență, că decizie regională, locală… Nu doar că le face ghiduri unice prin OUG, dar le pune capac la alea descentralizate (cele 8 regionale) o direcție de coordonare. Deși nu există așa ceva posibil pe regulament.

Și în loc să dea la cele două AM-uri luate de la Dezvoltare programele la care n-are oameni – Sănătatea și Tranziția Justă – le lasă pe toate. Direcții Generale. Sinecuri fără număr, posturi vacante în jur de 140 – să nu uităm că de când s-a întors la MIPE, [Marcel Boloș] are 4 secretari generali adjuncți, vreo 10 secretari și subsecretari de stat”, a menționat Marius Vasiliu.

Analistul arată că, pentru a scăpa de un angajat incomod, schimbă organigrama în cadrul MIPE.

„Ca să mai scape de un incomod, deși la POCU și POIM asigură continuitate, AM-urile preluînd pentru 2021-2027 alte trei programe, PIDS și PEO, respectiv PDD, la PCIDIF face DG nouă, lăsînd actualul POC cu același tip de activitate pe dinafară”, susține Marius Vasiliu, analist în cadrul Departamentului Politici Publice al USR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au început deja să înflorească. Pot fi admirați în Rezervaţia Botanică

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de...

Parchetul Bihor, pe primul loc în țară la dosare economice și la prejudicii recuperate

Parchetul Bihor şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii...

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu...