luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletter15.000 de euro daune pentru Berihoi, zeci de procese cu Rancea: nici...

15.000 de euro daune pentru Berihoi, zeci de procese cu Rancea: nici la Mosul nu sunt atâția morți și răniți ca în războiul de la Operă

De la venirea la conducere a lui Beatrice Rancea, Opera din Iași este câmp de bătălie: zeci de procese și proteste fără sfârșit. Hărțuit la locul de muncă, un coregraf a obținut daune de 15.000 de euro prin sentință definitivă

Opera Națională Română Iași se confundă, în ultimii ani, cu zâzania, acuzele, procese, licitații dubioase și proteste. Perioada coincide cu mandatul de la conducere al lui Beatrice Rancea.

Aceste războaie au costat instituția zeci și zeci de mii de lei, bani cheltuiți pe avocați și pentru plata daunelor. Războiul este acum în punctul culminant: Rancea a chemat la bară patru angajați și un jurnalist, în timp ce, de peste o lună, are loc un protest de durată în care ese incriminate modul ei de conducere al instituției.  

Cinci procese pentru defăimare

Cea mai recentă mutare din conflictul de la Operă a fost făcută chiar de Rancea: a chemat la bară patru foști sau actuali angajați și un jurnalist pentru a le cere daune pe motiv că au defăimat-o. Este vorba de Radu Costel Țaga, Simona Alice Gogan, Marius Aftaragaci, Vlad Constantin Mărculescu și Călin Ciobotari. Ultimul, în calitate de moderator al unei emisiuni TV, l-a avut ca invitat pe Mărculescu și au discutat despre situația din instituție. Aftaragaci este șeful de sindicat din Operă și unul dintre „vârfurile de lance” ale taberei contestatorilor. Acesta a atacat modul de gestionare al activităților din Operă în cadrul mai multor ieșiri publice. Aceste procese au fost intentate de Rancea „pe banii ei”, instituția pe care o conduce nefiind parte în dosare.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE