15 ani de la semnarea de către România și Franța a Declaraţiei comune privind parteneriatul strategic

Data:

Declaraţia semnată la 4 februarie 2008, la Bucureşti, de către preşedinţii celor două state, a oferit „un nou cadru întărit de cooperare şi dezvoltare a relaţiilor profunde şi îndelungate ce leagă ţările noastre şi de promovare a valorilor şi viziunii comune în plan bilateral, european şi internaţional”.

„La 15 ani de la acest moment, salutăm nivelul excelent al relaţiei bilaterale româno-franceze, reafirmat şi cu ocazia întrevederii ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, cu ministrul francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna, cu ocazia vizitei doamnei Colonna la Bucureşti, la 27 ianuarie. Această relaţie este deosebit de densă atât din perspectiva dialogului politic, a cooperării economice şi sectoriale, cât şi a consolidării constante a cooperării noastre în calitate de parteneri în cadrul Uniunii Europene, NATO şi al altor formate multilaterale, inclusiv pentru susţinerea Francofoniei – format de cooperare globală şi un adevărat catalizator al legăturii noastre culturale profunde şi al afinităţii lingvistice, România celebrând anul acesta 30 de ani de la aderarea la Organizaţia Internaţională a Francofoniei”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului pentru Europa şi afaceri externe al Republicii Franceze.

Citește articolul integral pe Rfi.ro

Citește și: Sondaj Republica Moldova: 53,5% dintre respondenți ar vota pentru aderarea la UE. Maia Sandu, pe primul loc la intenția de vot

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: France Diplomatie / Twitter)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...