16 experți – printre ei, o româncă – selectați de NASA pentru a studia OZN-urile

Data:

spot_img

16 oameni de știință, printre care și o cercetătoare de origine română, au fost selectați de NASA pentru a realiza un studiu independent asupra fenomenelor aeriene neidentificate. Rezultatele studiului sunt așteptate să apară la jumătatea anului viitor. 

Studiul va începe luni, 24 octombrie, iar pe parcursul următoarelor nouă luni echipa de cercetători va pune bazele pentru studii viitoare asupra acestui tip de fenomene-  evenimente observate pe cer, care nu pot fi identificate ca aeronave sau ca fenomene naturale cunoscute pentru NASA și alte organizații- a anunțat agenția spațială americană într-o postare pe Facebook.

Pentru asta, echipa va evalua cum pot fi analizate datele strânse de organizații guvernamentale civile, date comerciale și date din alte surse, pentru a pune în lumină aceste fenomene, după care va recomanda un set de reguli pentru analizarea în continuare a acestor date. Studiul se va baza doar pe date neclasificate, iar rezultatele sale sunt așteptate la jumătatea lui 2023.

Studierea fenomenelor aeriene neidentificate este de interes atât pentru securitatea națională, cât și pentru siguranța aeriană, iar studiul se aliniază cu una din misiunile NASA, de a menține în siguranță navetele. Fără acces la un set extins de date, este aproape imposibilă verificarea sau explicarea oricărei observații.

„Explorarea necunoscutului în spațiu și în atmosferă este în esența noastră, aici, la NASA”, a declarat Thomas Zurbuchen, administrator al Directoratului pentru Misiuni de Știință la sediul NASA din Washington. 

 „NASA a adunat la un loc câțiva dintre cei mai mari oameni de știință, specialiști în date și inteligență artificială, experți în siguranța aerospațială, toți cu o sarcină precisă, de a ne spune cum să concentrăm întreaga putere a științei și a datelor asupra fenomenelor aeriene neidentificate”, a declarat Daniel Evans, responsabil NASA pentru realizarea studiului.

O româncă, în echipa de cercetători

Din echipa de oameni de știință face parte și o cercetătoare de origine română, Anamaria Berea, profesor asociat de științe computaționale și date la Universitatea „George Mason” din Fairfax, Virginia, potrivit Digi24. Potrivit prezentării făcute de NASA, ea este și cercetător afiliat la Institutul SETI (Search for the Extreterestrial Intelligence) din California, și cercetător la Institutul de Știință „Blue Marble Space” din Seattle. 

Cercetările ei se concentrează asupra apariției comunicării în sisteme vii complexe și asupra aplicării datelor științifice în astrobiologie. Ea utilizează o varietate de metode computaționale pentru a descoperi modele fundamentale în în datele adunate.

NASA, Administrația Națională Aeronautică și Spațială, este o agenție independentă a guvernului Statelor Unite responsabilă cu programul spațial civil, precum și cercetarea aeronautică și aerospațială, titrează RFI Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related