172 de ani de la nașterea poetei Veronica Micle

Data:

Bistrița este legată de familia Eminescu prin faptul că fratele poetului, Matei Eminescu, a trăit la Bistrița ultima parte a vieții sale și a fost înmormântat la noi, dar și prin faptul că Veronica Micle este originară din orașul Năsăud.

Municipiul Bistrița ca reședință de județ ar trebui să valorifice turistic și cultural aceste situații. Din păcate nici măcar Mihai Eminescu nu are loc în parcul care îi poartă numele, bustul lui fiind amplasat în vecinătatea parcului în scuarul din fața sediului CEC.

Pentru o corectă reprezentare a poveștii de iubire dintre cei doi, pentru că Eminescu înseamnă pentru mulți dintre noi expresia cea mai înaltă a poeziei de dragoste, consider că Primăria ar putea amplasa busturile acestora în Parcul Eminescu, într-un dialog poetic peste ani așa cum a fost și relația lor de dragoste. Am transforma în acest fel Parcul Eminescu într-un loc dedicat poeziei și iubirii.

Continuarea în Săptămâna online.

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Waste Side Story...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...