172 de ani de la nașterea poetei Veronica Micle

Data:

Bistrița este legată de familia Eminescu prin faptul că fratele poetului, Matei Eminescu, a trăit la Bistrița ultima parte a vieții sale și a fost înmormântat la noi, dar și prin faptul că Veronica Micle este originară din orașul Năsăud.

Municipiul Bistrița ca reședință de județ ar trebui să valorifice turistic și cultural aceste situații. Din păcate nici măcar Mihai Eminescu nu are loc în parcul care îi poartă numele, bustul lui fiind amplasat în vecinătatea parcului în scuarul din fața sediului CEC.

Pentru o corectă reprezentare a poveștii de iubire dintre cei doi, pentru că Eminescu înseamnă pentru mulți dintre noi expresia cea mai înaltă a poeziei de dragoste, consider că Primăria ar putea amplasa busturile acestora în Parcul Eminescu, într-un dialog poetic peste ani așa cum a fost și relația lor de dragoste. Am transforma în acest fel Parcul Eminescu într-un loc dedicat poeziei și iubirii.

Continuarea în Săptămâna online.

Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: