miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletter18 femei eliberate în Spania și România după dezmembrarea unei rețele internaționale...

18 femei eliberate în Spania și România după dezmembrarea unei rețele internaționale de proxeneți

Agenții Poliției Naționale Spaniole, Mossos de Escuadra și Poliția Română au eliberat 18 femei în Spania și România în cadrul unei operațiuni de poliție împotriva unei rețele internaționale de proxeneți al căror centru de operațiuni se afla la Girona, dar care „s-a mutat” la femei în Regatul Unit, Danemarca și Germania și că, în unele cazuri, chiar le-au tatuat pentru a-și marca proprietatea.

Până la 180 de agenți din ambele țări, în coordonare cu Europol, au participat la această operațiune de poliție, intrând în mod coordonat în 2 case din Figueres (Girona) și 14 din România.


În Spania, au fost arestate 8 persoane, inclusiv cele două cele mai responsabile pentru rețea, iar în România alte 11 persoane. Toate au intrat în închisoare prin ordin judecătoresc.

Liberan a 18 mujeres en España y Rumania tras desarticular una red internacional de proxenetas


Poliția a eliberat 11 femei în România și alte 7 în Spania, inclusiv o minoră care, pe lângă prostituție, a fost nevoită să producă fotografii și materiale pornografice. Ancheta a început când agenții Mossos și Poliția Națională au observat un grup de origine română care dorea să monopolizeze controlul prostituției pe străzile diferitelor orașe din regiunile Alt Empordà și La Selva.

Proxeneții au forțat femeile să lucreze continuu cu condiții igienice deplorabile, chiar și în acele cazuri în care au rămas însărcinate, ceea ce reprezenta un risc serios de infecții și infecții în mijlocul crizei de sănătate cauzate de COVID-19.

Unele dintre aceste femei au fost marcate cu tatuaje, astfel încât alte organizații rivale știau că sunt proprietatea lor, rămânând legate de ele pe viață și asimilând ideea că singura alternativă de a subzista era practicarea prostituției.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE