În această perioadă, pe fondul unei atitudini indiferente la pericol a populației, s-a luat măsura intensificării controalelor la domiciliu în cazul persoanelor aflate în izolare. Cei găsiți în altă parte decât acasă primesc amenzi usturătoare. În cazul în care sunt bolnavi și infectează alte persoane, aceștia vor fi chiar pasibili de închisoare.

Efective importante din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman au fost astăzi mobilizate în operațiunea de verificare a modului în care oamenii respectă regulile de izolare la domiciliu. 186 de polițiști au fost angrenați în acțiune, iar în urma controlului celor 350 de persoane au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 lei.

Și Inspectoratul de Jandarmi Județean a aplicat astăzi 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2 000 lei (1 000 lei/sancțiune). La acțiune au participat 10 jandarmi și au fost verificate 50 de persoane.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare pentru a determina populația să nu mai încalce regulile și să conștientizeze, până la urmă, că statul acasă în condițiile actuale nu e doar o dovadă de respect de sine, ci și un mod de a nu-i periclita pe ceilalți. Invocarea necunoașterii legii nu are nicio greutate în fața celor plecați în control, așa că pentru cetățeni ar fi cel mai bine să respecte regulile izolării.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.