19 noiembrie 2023 – punctul culminant al Centenarului Monica Lovinescu

Data:

spot_img

Pentru a marca o sută de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu, Fundația Humanitas Aqua Forte și Editura Humanitas au propus un exercițiu de admirație și aducere aminte, o agendă bogată în evenimente desfășurate de-a lungul întregului an 2023 – ANUL MONICA LOVINESCU, al căror punct culminant va fi ziua de 19 noiembrie, care va debuta cu ceremonia de dezvelire a ansamblului sculptural Lovinescu–Ierunca, operă a sculptorului Virgil Scripcariu.

Ceremonia va avea loc în Cotroceni, la intersecția dintre străzile dr. Grigore Romniceanu și dr. Petre Herescu, la ora 12.30.

În aceeași zi, la ora 19.00, la Ateneul Român va avea loc Gala Monica Lovinescu.

În deschiderea Galei, violonistul Valentin Șerban, violoncelistul Ștefan Cazacu și pianistul Dragoș Dimitriu vor interpreta Adagio op. post. 148 D897 (Notturno), de Franz Schubert.

Gala Monica Lovinescu
Gala Monica Lovinescu

Vor urma dialogul dintre Gabriel Liiceanu și Horia-Roman Patapievici cu tema „Despre memorie ca datorie“, decernarea Premiului „Monica Lovinescu“ de către președinta juriului, Ioana Pârvulescu, și lansarea albumului centenar Monica Lovinescu: O viață, o voce, un destin, o biografie ilustrată realizată de Cristina Cioabă.

Citește și: Între Paris și Valea Amaradiei. Monica Lovinescu face simbolic drumul cu mama, spre casă

Partea a doua a evenimentului va cuprinde Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră, de Ludwig van Beethoven, în interpretarea pianistului Florian Mitrea și a Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de Gabriel Bebeșelea.

Gala Centenarului Monica Lovinescu la Ateneul Român va fi prezentată de Marina Constantinescu.

Partenerul principal al Fundației Humanitas Aqua Forte în realizarea Centenarului Monica Lovinescu este compania Dedeman.

Biletele pentru Gală pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Nu are Nicolae Iorga statuie în capitala țării, o au doi lefegii, birocrați ai războiului rece. Dacă tot era de statui pe motivul ăsta, Noel Bernard a făcut și însemnat incomparabil mai mult decât au făcut pentru democrație prietenii lui Liiceanu, alt mare luptător anticomunist (din debara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tradiţii populare române şi maghiare, într-o expoziţie internaţională

O expoziţie internaţională intitulată "Tradiţii populare române şi maghiare"...

Zăpada a blocat mai mulți turiști pe drumul către pârtia Transalpina, jandarmii i-au salvat

Mai mulți turiști din județul Dolj și București, întorși,...