duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziActualitateBucureștenii îngheață în case, în alte orașe e cald și bine. Iașiul,...

Bucureștenii îngheață în case, în alte orașe e cald și bine. Iașiul, Oradea și Botoșaniul și-au reabilitat cu bani europeni sistemele de termoficare

Potrivit ​​HotNews.ro, în timp ce bucureștenii îngheață de frig în case și se spală zile întregi cu apă încălzită pe aragaz, din cauza avariilor tot mai mari și mai dese la sistemul de termoficare, în alte orașe ale țării este cald și bine. Oradea și-a modernizat CET-ul și 75% din rețeaua primară, Iașiul a investit și el în CET-uri și a reabilitat circa 56% din rețeaua primară, iar la Botoșani magistralele sunt reabilitate în proporție de 100%.


Lucrările de reabilitare în aceste orașe au început în 2010-2013, când Bucureștiul avea alte preocupări – ceasuri de aur, chioșcuri pagodă și plante exotice – și s-au făcut în mare parte pe bani europeni, circa 500 de milioane de euro. Bucureștiul a semnat abia anul trecut contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea primară cu bani europeni, iar lucrările ar putea începe anul viitor. Și Clujul abia acum face studiile necesare pentru accesarea fondurilor europene.

Studiul realizat de ​​HotNews.ro, AICI!

(FOTO: Mihai Surdu / Pixabay.com)

SursăHot News
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE