miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăÎn lumeInternaționalRomânii, buni de plată pentru greșelile politicienilor. Cine răspunde pentru amenzile primite...

Românii, buni de plată pentru greșelile politicienilor. Cine răspunde pentru amenzile primite de România de la Curtea de Justiție a UE

Amenzile pe care România le primește de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene sunt plătite din bani publici, nu de cei care greșesc propriu-zis.

Potrivit Europa Liberă România, amenzile decise de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în cazul României sunt plătite de ministerul de Finanțe din bugetul de stat. Instituția nu deschide, ulterior, procese împotriva politicienilor vinovați.

Amenzile primite de România, suportate de români

Se pierd, astfel, zeci de milioane de euro, fără să fie tras nimeni la răspundere. Ministerele de Finanțe și cel de Externe susțin că nu e de competența lor deschiderea acestor procese pentru recuperarea pagubelor.

România a plătit pe 10 decembrie 2020 amenda de 3 milioane de euro primită în urma unui proces pierdut la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) deoarece nu a transpus Directiva europeană privind spălarea banilor.

Articolul integral, pe europalibera.org!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE