Statul român alocă în jur de 11 lei pe zi pentru hrana pacienților de Covid care nu au și alte comorbidități, adică puțin peste 2 euro. Europa Liberă a aflat, de la mai multe spitale din țară, ce se poate găti din acești bani.
Ioan Sighiartău are 68 de ani și în trecut a lucrat ca miner. În primăvară, bărbatul s-a infectat de Covid și, având și o altă afecțiune pulmonară (silicoză), starea de sănătate i s-a agravat rapid. Când nu a mai putut să respire, a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.
Sighiartău își amintește că experiența din unitatea medicală a fost pozitivă. Medicii și asistentele l-au tratat cu atenție, spune el, iar mâncarea a fost „foarte bună”.
Alimentația este una dintre cele mai importante etape ale procesului de recuperare din boală. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că nutriția și hidratarea sunt vitale, ca urmare, persoanele care au o dietă bine echilibrată tind să fie mai sănătoase și să aibă un sistem imunitar mai puternic.
Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org
Citiți și