2 euro pe zi pentru mâncarea pacienților internați cu COVID-19. Ce pot spitalele din țară să gătească din acești bani

Data:

spot_img

Statul român alocă în jur de 11 lei pe zi pentru hrana pacienților de Covid care nu au și alte comorbidități, adică puțin peste 2 euro. Europa Liberă a aflat, de la mai multe spitale din țară, ce se poate găti din acești bani.

Ioan Sighiartău are 68 de ani și în trecut a lucrat ca miner. În primăvară, bărbatul s-a infectat de Covid și, având și o altă afecțiune pulmonară (silicoză), starea de sănătate i s-a agravat rapid. Când nu a mai putut să respire, a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

Sighiartău își amintește că experiența din unitatea medicală a fost pozitivă. Medicii și asistentele l-au tratat cu atenție, spune el, iar mâncarea a fost „foarte bună”.

Alimentația este una dintre cele mai importante etape ale procesului de recuperare din boală. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că nutriția și hidratarea sunt vitale, ca urmare, persoanele care au o dietă bine echilibrată tind să fie mai sănătoase și să aibă un sistem imunitar mai puternic.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și

Pneumolog: Fibroza pulmonară și bolile vasculare pulmonare sunt cele mai grave complicații după COVID-19

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oana Pellea deschide Festivalul Internațional de Teatru „Interferențe” de la Cluj cu „Evadarea tăcută”

Spectacolul Teatrului Național din București „Evadarea tăcută”, regizat și...

Vila Elisa, fostul Versailles al Galaţiului | Viața Liberă

Vila Elisa, fostul Versailles al Galaţiului, a fost construită...

Acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu. Ce spun procurorii DNA | Aktual24

DNA aduce acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu, fiind...