2454 de teleormăneni sunt în izolare la domiciliu « liberinteleorman.ro

Izolarea la domiciliu rămâne, până în prezent, cea mai eficientă metodă de limitare și prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în acest moment DSP Teleorman monitorizează pasiv 2454 de persoane, întoarse din zone de risc sau care au luat contact cu persoane infectate. Numai 15 teleormăneni se află acum într-o situație de carantină instituționalizată. Primele 7 persoane carantinate în centrele de carantină din județ au încheiat astăzi, 24 martie, perioada de 14 zile și au ajuns la casele lor. Două persoane se află internate la Spitalul din Turnu Măgurele, prezentând suspiciuni de infectare cu noul virus.

De ieri, forțele de ordine și siguranță publică au aplicat 55 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 1 din Ordonanța militară nr. 2/2020, referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00. În plus, prefectul județului, Liviu Dumitrașcu recomandă teleormănenilor să nu mai încalce regulile de izolare, să respecte măsurile dispuse de autorități și să se informeze din surse oficiale.

Începând de mâine, situația se va schimba. Potrivit președintelui țării, Klaus Iohannis, forțele de ordine prezente în teren vor fi sprijinite și de armată, astfel încât populația să respecte izolarea la domiciliu atât pe timp de noapte, cât și de zi. Respectarea cu strictețe a regulilor izolării ar putea duce, în cele din urmă, la scurtarea acestei perioade dificile pentru toată lumea. Solidaritatea și altruismul sunt, în acest moment, esențiale pentru terminarea cât mai rapidă a unei crize care macină acum întreaga țară și care poate avea urmări economice grave pe termen lung.

partajează acest articol:
Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Monopolul garantat de stat, brățară de aur

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență privind semnătura electronică pentru a obliga anumiți contribuabili să se identifice exclusiv prin intermediul certificatelor ce pot fi emise doar de către cele trei firme care au monopol în piață.

Oradea se apropie de “scenariul verde”. Datele pandemiei în Bihor, unde 62.000 de persoane au primit ambele doze de vaccin

Cele mai recente date locale privind pandemia de Covid-19 au fost trimise, vineri dimineaţa, de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor, printr-un comunicat.

Iohannis: ”Vreau ca România să aibă educaţie de calitate, să aibă flexibilitate, să ofere oamenilor o şansă bună”

Este un fapt cunoscut că o bună educaţie îţi oferă mai multe şanse în viaţă. Este evident valabil pentru indivizi, dar trebuie să fim foarte conştienţi că e din ce în ce mai valabil pentru societăţile noastre.
partajează acest articol: