260.000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva. Unde ajung banii donați de credincioși | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Peste 350.000 de persoane au participat la slujbele religioase și celelalte evenimente desfășurate de hramul Sfintei Parascheva, iar 260.000 de pelerini s-au închinat la moaștele sfintei.

Dincolo de banii de transport, cazare și mâncare, în cazul pelerinilor veniți din alte județe la Iași, majoritatea credincioșilor a donat o sumă mai mică sau mai mare, cu prilejul cinstirii Ocrotitoarei Moldovei.

Astfel, ca în fiecare an, sub formă de pomelnic, plata lumânărilor, icoanelor, cărților, a altor obiecte de cult, o contribuție la cutia milei ori direct la  raclă, probabil și de data aceasta  s-a adunat o sumă de bani frumușică. O sumă minimă, estimată de reporterii „Ziarul de Iași”, având în vedere doar o disponibilitate minimă, de 10 lei de persoană, ar fi de circa 2.600.000 de lei, de la circa 260.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sf.Parascheva și Sf.Pantelimon. Oficial, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor nu au oferit nicio cifră legată de totalul micilor donații adunte cu ocazia hramului de anul acesta al Sfintei Parascheva.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea Corinei Hortopan, expertul criminalist cu peste 5.000 de testări la poligraf | Reporter24

Corina Hortopan este un fost cadru didactic cu aproape...

Imagini inedite cu cometa C/2023 A3 pe cerul Bistriței | Săptămâna Online

Cometa C/2023 A3 a fost supranumită „cometa secolului” datorită...