3 posturi TV din România, interzise în Rusia

Data:

spot_img

3 posturi TV din România au fost interzise pentru cetățenii din Rusia. Măsură vine în contextul în care Moscova a blocat accesul la mai multe resurse de difuzare ale unor instituții de presă din țări UE, printre care și România.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că începând de marți, posturile PRO TV, Digi 24 și B1TV vor fi interzise pe întreg teritoriul Federației Ruse.

Citește și: Cum au fost eliminați procurorii „vocali” din concursul pentru inspectori judiciari

81 de publicații interzise

În total, nu mai puțin de 81 de publicații de presă din Europa apar pe lista transmisă de Ministerul Afacerilor Interne din Rusia.

Printre acestea se numără Le Monde și Liberation din Franța, Spiegel, Zeit din Germania, El País din Spania, dar și site-uri pan-europene precum POLITICO.

Decizia vine ca un răspuns după ce Consiliul Uniunii Europene a decis pe 15 mai să interzică difuzarea a trei surse media din Rusia.

Citește și: Abrogarea e-TVA, cerută de contabili. Ce a vrut Ministerul de Finanțe și ce a ieșit

3 posturi TV din România ca răspuns la un blocaj UE

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a făcut anunțul într-un comunicat de presă în care se susține că publicațiile menționate răspândesc informații false.

„Ca măsură de răspuns la decizia adoptată de Consiliul UE pe 17 mai de a interzice „orice activitate de difuzare” pentru trei instituții mass-media rusești (RIA „Novosti”, MTC „Izvestia” și „Rossiyskaya Gazeta”), care intră în vigoare astăzi, 25 iunie, sunt introduse restricții reciproce de acces de pe teritoriul Federației Ruse la resursele de difuzare ale unor instituții mass-media din statele membre ale Uniunii Europene și ale operatorilor media paneuropeni care răspândesc sistematic informații false despre desfășurarea operațiunii militare speciale”, se arată în comunicat.

Rusia va reveni asupra măsurii dacă o face și UE

Instituția rusească a catalogat măsura luată de UE ca fiind nelegitimă și o consideră o persecuție nejustificată asupra jurnaliștilor.

„Partea rusă a avertizat în repetate rânduri și la diferite niveluri că persecuțiile motivate politic împotriva jurnaliștilor noștri și interdicțiile nejustificate impuse mass-mediei rusești pe teritoriul UE nu vor rămâne fără reacție.

În ciuda acestui fapt, la Bruxelles și în capitalele statelor membre ale blocului s-a preferat calea escaladării, printr-o nouă interdicție nelegitimă forțând Moscova să adopte măsuri de răspuns reciproce și proporționale. Responsabilitatea pentru o astfel de evoluție a situației revine exclusiv conducerii Uniunii Europene și țărilor care au susținut această decizie”.

Ministerul a declarat că va lua în calcul să retragă această măsură, în cazul în care UE abrogă restricțiile asupra celor 3 site-uri de presă rusești.

„În cazul în care restricțiile asupra mass-mediei rusești vor fi ridicate, partea rusă va reconsidera, de asemenea, decizia sa referitoare la operatorii media menționați”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu am invadat Ucraina” | Aktual24

Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu...

Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? | Deutsche Welle

Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? Șeful serviciilor...

Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Armenia și Azerbaidjan negociază un tratat de pace după...

CSM a schimbat magistratul din Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni cu fiica unui fost senator PSD

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)...