duminică, 17 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletter30 de antreprenori cer în instanţă ridicarea restricţiilor Covid-19

30 de antreprenori cer în instanţă ridicarea restricţiilor Covid-19

Pe 10 februarie, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Guvernul a decis prelungirea stării de alertă, cu interzicerea în totalitate a reuniunilor, indiferent că e vorba de aniversări, sărbători sau petreceri, în spaţii închise ori deschise, publice sau private. 

Lovită crunt de pandemie, industria evenimentelor acuză că e lăsată să alunece spre colaps. Dacă anul trecut situaţia a fost acceptată cu resemnare, acum, odată cu apariţia primelor măsuri de relaxare, actorii implicaţi spun că măsurile dispuse de autorităţi sunt fără fundament, disproporţionate şi chiar discriminatorii, în condiţiile în care restaurantele şi localurile sunt deschise. Aproape 30 de organizatori locali de evenimente, proprietari de săli şi furnizori de servicii conexe au semnat în premieră o acţiune judecătorească, prin care cer anularea şi suspendarea interdicţiilor care îi afectează…

Stop joc

Proprietarul sălii Ambasador, Marius Matei, nu a mai organizat petreceri din martie anul trecut. „S-au anulat banchete, evenimentele corporate, zile de naştere, onomastice, reuniuni, nunţi, botezuri…

Întreg anul trecut am avut un eveniment cu 33 de persoane şi unul cu 50. Dar am plătit salariile personalului, pentru că dacă vrei să păstrezi o echipă profesionistă eşti obligat să o faci”, spune Matei, nemulţumit de faptul că proprietarii sălilor de evenimente sunt discriminaţi faţă de alţi actori HoReCa, în condiţiile în care barurile şi restaurantele pot fi deschise. „Sălile de evenimente n-au funcţionat deloc şi nu pot funcţiona nici acum. Chiar dacă nu dai drumul în întregime, la capacitate de 100%, chiar şi doar cu muzică ambientală, ar fi o gură de oxigen”, spune el.

Acelaşi lucru îl afirmă şi Simona Dume, proprietara Armonia Avenue, cea mai mare sală din Oradea, care a anulat evenimentele din toamna trecută.

„Ne-au închis de pe o zi pe alta. Miercuri ne-a spus că de vineri nu se mai ţin evenimente. Avem contracte încheiate din 2018, am 22 de angajaţi cărora le plătesc salarii, am credite, leasing… Plătesc 7.000 lei doar pentru curent, lunar, indiferent dacă e deschis sau nu”, spune Dume. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE