300 de noi locuri de cazare pentru deținuți, la Penitenciarul Gherla

Data:

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Bogdan ILEA, a anunțat înființarea a 300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla.

„În ședința de Guvern de azi 14 decembrie, la care am fost desemnat să reprezint Ministerul Justiției de către ministrul Cătălin Predoiu, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construcția unui pavilion cu 300 de locuri de cazare la Penitenciarul Gherla.

România și-a asumat printr-un memorandum cunoscut sub denumirea de Memorandumul Rezmives, obligația de a crește standardele de cazare a persoanelor private de libertate, astfel încât să se asigure condiții de detenție în standardele CEDO, respectiv cu asigurarea unui spațiu minim de 4mp/deținut.

Pavilionul va include, alaturi de facilități de cazare și facilități pentru activități sportive, un coridor pentru primirea persoanelor private de libertate, care va asigura îmbunătățirea funcționalității penitenciarului în ansamblu.

Citește și: EXCLUSIV Marile companii din industria lemnului, printre care Schweighofer și Kronospan, au plătit amenzi de milioane de lei în 2022

Echipa Ministerului Justiției are o preocupare continuă și atenta pentru toate problemele instituțiilor din coordonarea Ministerului, atât cele care implică intervenții legislative cat și cele care implică investiții în condițiile materiale”, a scris Bogdan Ilea.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenției Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) că înființarea de noi locuri/spații de cazare pentru deținuți trebuie să vină la pachet cu înființarea de noi posturi de polițiști de penitenciare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...