36 de angajați ai DSP Iași s-au distrat pe bani publici în cele mai scumpe stațiuni

Data:

spot_img

36 de angajați ai DSP Iași s-au distrat pe bani publici în cele mai scumpe stațiuni din România. În perioada iulie-septembrie, aceștia au au mers în trei stațiuni pentru cursuri de formare profesională. Contravaloarea cursurilor și cazarea – în total, circa 60.000 de lei – au fost plătite de angajator.

Într-un răspuns pentru REPORTER de Iași, Biroul de Presă al Direcției de Sănătate Publică Iași a transmis că legea obligă angajatorii să asigure pentru salariați participarea la programe de formare și perfecționare profesională o dată la 2 ani.

Conform portalului destinat achizițiilor publice, pentru lunile iulie-septembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a achiziționat servicii de formare profesională și de cazare pentru mai mulți angajați din cadrul instituției. Pentru aceste servicii au fost achitați circa 60.000 de lei care au ajuns la două societăți parte a aceluiași trust – APSAP – specializat în organizarea unor astfel de cursuri.

Citește și: Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii DNA

Perioada de „specializare”, în vârf de sezon

În mod convenabil pentru beneficiari, perioada de derulare a acestor cursuri este, în special, în vârful sezonului estival, locurile unde au loc – stațiuni de cel mai înalt rang (Mamaia, Poiana Brașov, Băile Felix), cu multiple atracții la dispoziția turiștilor, iar hotelurile alese (Mediteranean din Mamaia, Alpin din Poiana Brașov și President din Băile Felix) au 3 sau 4 stele. Astfel, s-a ajuns ca serviciile de formare profesională să coste Direcția circa 11.000 de lei, iar cele de cazare – circa 49.000 de lei.

Conform unui răspuns trimis de Biroul de Presă al Direcției, „atât Codul Muncii prin legea 53/2003 cât și Codul Administrativ prin OUG 57/2019, obligă angajatorii să asigure pentru salariați participarea la programe de formare și perfecționare profesională odată la 2 ani, în caz contrar, salariatul având dreptul la un concediu pentru formare profesională plătit de angajator, de până la 10 zile lucrătoare sau până la 80 de ore.”

În acest sens, în cadrul Direcției a fost aprobată participarea la cursuri de formare şi perfectionare profesională pentru un număr de 36 angajați, atât funcţionari publici, cât şi personal contractual, din toate structurile din organigrama instituției.

Selecția a avut loc „în baza nevoilor de formare profesională identificate de şefii de structuri, ținând cont de domeniile prioritare, de utilitatea acestora şi evidenţierea altor domenii considerate utile pentru creșterea performanţelor structurii în cadrul căreia îşi desfășoară activitatea salariatul, precum și în baza analizei gradului de acoperire a nevoilor de formare şi perfecționare profesională la nivelul DSP Iași pe ultimii 5 ani.”

Continuarea în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce vrea CSM să-l suspende din magistratură pe fostul șef al Parchetului Salonta | Bihoreanul

Fostul prim-procuror al Parchetului Salonta, Ioan Bene, a fost...

Oradea, „Orașul faptelor bune” | Bihoreanul

Oradea, „Orașul faptelor bune”. Municipiul va găzdui campania „Orașul...

Poșta Română va închide treptat toate oficiile deținute | Banatul Azi

Poșta Română anunță că va închide treptat toate oficiile...