3.787 de hunedoreni trăiesc din pensii sub 300 de lei. Cea mai mare pensie din județ depășește 49.000 de lei | Gazeta de Dimineață

Data:

spot_img

În anul 2022, județul Hunedoara avea o populație de 440.964 de locuitori. În prezent, numărul pensionarilor a crescut la 128.257, în timp ce șomerii ating cifra de 7.263.

Cea mai mare pensie din județ depășește 49.000 de lei și este a unui angajat din domeniul minier. Mineritul aurifer, nu cel de cărbune. De cealaltă parte, 3.787 de hunedoreni trăiesc din pensii sub 300 de lei. Hunedorenii activi au cele mai mici salarii din țară.

Citește și: Expoziţia „Au venit americanii – Crucea Roșie Americană în România după Primul Război Mondial”, vernisată la Universitatea Ovidius

Populația activă din județ Hunedoara este undeva la 155.000 de persoane.

”La nivel de județ, sunt peste 100.000 de angajați, dar nu avem fond de pensie decât pentru o treime din pensionari. Deci nu avem de unde să plătim, primim de la fondul centralizat. Cam acesta este nivelul în județ. Avem cea mai mare medie din țară, avem multe grupe de muncă. Normal că deficitul ăsta nu-l poți duce la infinit”, a declarat, pentru GDD, Ionel Ciobanu, director executiv al Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Continuarea, în Gazeta de Dimineață

Citește și: Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related