4 ambulanțe au avut astăzi nevoie de ajutor pentru a ajunge la bolnavi « liberinteleorman.ro

Condițiile meteorologice dificile, care au debutat în Teleorman încă din cursul serii trecute, au provocat mai multe situații urgente, pe care pompierii militari le-au rezolvat, împreună cu drumarii, evitând astfel producerea de tragedii. 24 de autoturisme au avut nevoie să fie deblocate, patru dintre acestea fiind ambulanțe ce transportau persoane pentru dializă. Mai mult, degajarea de pe carosabil a patru arbori și a unui stâlp de comunicații au făcut parte din bilanțul codului portocaliu care, din fericire, a luat acum sfârșit.

În ceea ce privește problemele semnalate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, la ora 14.00, la nivelul județului mai erau doar 3 localități parțial afectate (Dobreni, Ciolănești și Salcia) cu  un număr de 150 de deranjamente, însă pentru remedierea defecțiunilor erau pe teren 16 echipe specializate.

Pentru ca acțiunea drumarilor cu utilajle de deszăpezire să fie una eficientă, sectoarele de drum grav afectate de zăpadă și viscolul puternic au fost închise, la ora 15.00, situația acestora fiind următoarea:

– DN 65 A, pe raza comunei Scrioaștea;

– DN 65A, între Putineiu și Turnu Măgurele;

– DJ 612A, între Roșiori de Vede – Balta Sărată;

În prezent, putem discuta despre un Cod Galben de vânt, care poate atinge la rafale viteze între 55 și 75 de km/h, până pe data de 26 martie, la ora 10.00. În continuare, prin intermediul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Teleorman (CJCCI), din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, ISU, IPJ, IJJ, SDN, DSP, principalul operator economic din domeniul distribuirii energiei electrice și cel din domeniul furnizării gazelor, problemele generate de fenomenele meteorologice sunt monitorizate permanent astfel încât ele să fie rezolvate imediat fără victime omenești sau pagube materiale.

Autoritățile recomandă populației să evite zilele următoare deplasarea cu autoturismele personale, iar dacă acest lucru este impus de o situație de urgență, să se informeze în prealabil dacă pe traseul ales nu sunt impuse anumite restricții ori dacă drumul este închis/blocat.

partajează acest articol:
Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Brașovul intră în scenariul verde

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea sălii.

Florin Cîţu: “Pandemia a accentuat inegalitățile între femei și bărbați”

"Pandemia a condus la o creștere a violenței împotriva femeilor, în timp ce sarcinile și responsabilitățile casnice ale acestora au crescut", spune premierul.

Nou director la CJAS Bistrița-Năsăud, în urma concursului național

Deranj mare pentru conducerile Caselor Județeane de Asigurări de Sănătate, în condițiile în care fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a decis scoaterea la...
partajează acest articol: