10 august 2018: Aproximativ 100.000 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei în încercarea de a opri asaltul PSD asupra justiției. O manifestație împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, care s-a încheiat cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă ale jandarmilor.
Peste 700 de oameni au făcut plângeri penale după ce au fost loviți de jandarmi sau au inhalat gaze lacrimogene. Cine răspunde pentru acele violențe? Un răspuns așteptat patru ani, timp în care dosarul penal s-a plimbat între parchete și instanțe.
Deschis în 2018, clasat de DIICOT în 2020 și redeschis în primăvara acestui an, în urma contestației unui protestatar – acesta a fost, pe scurt, traseul dosarului 10 august, unul dintre marile eșecuri ale justiției din România.
Procurorul general Gabriela Scutea spunea, în urmă cu o săptămână, că nu poate avansa un termen de soluționare a acestui dosar, mai ales că este și vacanță judecătorească.
Deschis în 11 august 2018 de Parchetul Tribunalului Militar București, în urma plângerilor depuse de sute de oameni care au avut de suferit după intervenția brutală a Jandarmeriei, dosarul 10 august s-a plimbat aproape patru ani între parchete și instanțe.
Citește articolul integral pe HotNews.ro
Citește și: Trăind laolaltă. Despre românii și maghiarii din România
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: HotNews.ro)