Simți nevoia de o schimbare sau tocmai te-ai mutat într-o locuință nouă și vrei să reamenajezi baia? Indiferent de motiv, amenajarea băii este o experiență plăcută, și în același timp, dificilă. De ce? Pentru că acest spațiu este unul important și ar trebui să fie atât practic, cât și în armonie cu gusturile tale din punct de vedere estetic. Așadar, înainte să te apuci de treabă, iată patru factori importanți pe care să-i ai în vedere pentru a obține baia la care vizezi.
Iată 4 factori de care să ții cont în amenajarea băii:
Planifică instalarea corectă a obiectelor sanitare
Presupunând că pornești de la un spațiu de baie nefinisat, fără gresie, faianță și obiecte sanitare, primul pas este să planifici traseele pentru apă caldă, apă rece și scurgerea. Poziționarea corectă a instalațiilor sanitare în această etapă este necesară, mai ales dacă intenționezi să schimbi locul căzii, al lavoarului sau al toaletei. Astfel de modificări pot implica lucrări mai complexe, dar îți oferă libertatea de a reconfigura spațiul așa cum îți dorești. Dacă baia ta este legată de un sistem autonom de încălzire, cum ar fi o centrala termica, asigură-te că acesta are acces atât la traseele de apă, cât și cele electrice.
Alege gresia și faianța potrivite
Finisajele au un rol major în definirea stilului băii tale, dar și în ușurința cu care o vei întreține. Pentru faianță și gresie, optează pentru materiale rezistente la umezeală și simplu de curățat. De exemplu, plăcile lucioase pot fi mai practice, deoarece murdăria și depunerile de calcar se curăță mai ușor de pe suprafața lor. Dacă vrei o baie călduroasă, poți alege gresie cu aspect de lemn sau faianta baie cu finisaj mat. În ceea ce privește culorile, nuanțele deschise vor face spațiul mai luminos și mai aerisit. Pe de altă parte, tonurile închise oferă un aer modern și sofisticat.
Acordă atenție spațiului pentru depozitare
Chiar și într-un spațiu mic, există soluții care te pot ajuta să mărești spațiul pentru depozitare, păstrând în același timp un aspect plăcut. De exemplu, dulapurile suspendate sau rafturile montate pe perete sunt perfecte pentru prosoape, produse de igienă sau alte obiecte esențiale. Dacă baia ta permite, poți opta pentru un dulap sub lavoar, care nu ocupă mult spațiu, dar este extrem de practic. De asemenea, organizatoarele pentru colțuri sau coșurile decorative arată bine și îți mențin lucrurile în ordine.
Optează pentru obiecte sanitare și accesorii de calitate
Obiectele sanitare sunt piesele centrale ale băii tale. Așadar, investește în produse de calitate. O chiuvetă rezistentă, realizată din ceramică sau compozit, va face față cu brio utilizării zilnice. În plus, dacă îți dorești ceva modern și ușor de întreținut, modelele suspendate pot fi o alegere excelentă. Bateriile sunt, de asemenea, foarte importante. Alege modele din materiale durabile, precum inoxul, și ia în considerare opțiuni care îți oferă mai mult confort, cum ar fi bateriile extensibile sau cele cu funcții de economisire a apei.
Amenajarea băii nu înseamnă doar să creezi un spațiu care arată ca-n reviste. Presupune amenajarea unui loc care să fie practic, confortabil și ușor de întreținut. Așadar, planifică cu atenție toate aspectele, de la poziționarea instalațiilor sanitare până la alegerea finisajelor și a spațiului de depozitare. Fiecare dintre aceste decizii te vor ajuta să obții baia perfectă.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!