joi, 28 octombrie 2021
AcasăNewsletter40 de copii în stare gravă au murit așteptând să fie transferați...

40 de copii în stare gravă au murit așteptând să fie transferați în alte spitale

40 de copii în stare gravă de sănătate au murit în ultimii doi ani, în timp ce așteptau să fie transferați în alte spitale pentru a fi tratați.

Medicul Cătălin Cârstoveanu, șeful secției ATI de nou-născuți al Spitalului „Marie Curie” a atras atenția unui fenomen neplăcut din spitalele românești. În ultimii doi ani, 40 de copii grav bolnavi au murit fiindcă nu au prins loc în alte spitale pentru a fi tratați.

„Am făcut o aplicație unde se vede câte locuri avem acolo, câți sunt în așteptare, câți sunt peste număr, (acum – n.r.) avem cinci peste număr, 13 critici stau în așteptare. Pot să moară, azi, mâine, poimâine. În doi ani de zile de când am dat drumul aplicației au murit 40 de copii pe listă, așteptând să fie transferați într-un loc multidisciplinar”, a explicat medicul pentru digi24.ro.

Dotările în spitalele pentru copiii lipsesc cu desăvârșire și la fel și personalul medical. Foarte mulți copii ajung să moară „pe liste de așteptare” din acest motiv.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE