40 milioane de lei pentru îngrijirea parcurilor și a spațiilor verzi din Oradea | Bihoreanul

Data:

spot_img

Primăria Oradea a lansat o „avalanșă” de licitații prin care caută firme dornice să întrețină verdele orașului, mai precis parcuri vechi sau nou înființate în ultimii ani.

Municipalitatea pune la bătaie 40 milioane de lei pentru contracte de trei ani, însă găsește greu muncitori dispuși să aibă grijă de zonele verzi.

Toate coridoarele verzi înființate în ultimii ani, grădinile reamenajate recent și parcurile mari din centrul Oradiei sunt scoase la mezat de Primărie. Prin mai multe licitații lansate în ultimele luni, municipalitatea caută firme dispuse să asigure întreținerea și curățenia zonelor verzi pentru o perioadă de trei ani de la semnarea contractului.

Citește și: Raportul Draghi. Ce ar trebui să facă UE pentru a deveni mai competitivă economic în plan global

Unele dintre proceduri s-au încheiat recent, iar Primăria urmează să semneze contractele. Grădina publică Dealul Ciuperca, de pildă, se numără printre ele, cu o suprafață de 37.600 mp, dată în grija firmei Dumigardener SRL, pentru suma de 2,6 milioane lei, maximumul pe care municipalitatea orădeană este dispusă să-l cheltuie în următorii trei ani. Muncitorii vor trebui să asigure curățenia zonei, inclusiv a mobilierului urban și a zidurilor de sprijin de pe deal, să întrețină spațiile verzi prin cositul gazonului, plivitul buruienilor, udarea gazonului, a arborilor, arbuștilor și plantelor perene, toaletarea copacilor, dar și să administreze tratamentele fitosanitare și îngrășămintele necesare.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Nicușor Dan îi răspunde lui Ciolacu: „L-am invitat și eu la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...