joi, 28 octombrie 2021
AcasăNewsletter5 fluxuri de vaccinare pentru profesorii din Iași. „Suntem una dintre cele...

5 fluxuri de vaccinare pentru profesorii din Iași. „Suntem una dintre cele mai expuse categorii din zona de risc”

În județul Iași începe de azi campania de vaccinare dedicată exclusiv cadrelor didactice din învățământ universitar și preuniversitar.

Dozele de AstraZeneca și de Pfizer cu care aceștia vor fi vaccinați au fost deja rezervate la nivelul județului și vor fi destinate celor cinci centre de vaccinare cu cinci fluxuri exclusiv pentru profesori.

Acestea sunt amplasate la cele două universități din Iași: Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV), despre înființarea cărora Presshub.ro a scris în trecut, dar și la sediul Inspectoratului Școlar Județean, mai exact la Casa Corpului Didactic. În același timp, două centre sunt în afara municipiului Iași: unul este organizat la Târgu Frumos, iar altul în comuna Rediu.

„De mâine, 25 februarie, demarează această acțiune de vaccinare pentru personalul preuniversitar și universitar, la nivelul întregului județ, pentru care sunt puse la dispoziție cinci fluxuri. Vor fi utilizate două tipuri de vaccinuri, cele produse de Pfizer și Oxford / AstraZeneca”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Conform cifrelor furnizate de către sindicaliștii ieșeni, numărul personalului din școlile ieșene care vor să se vaccineze a crescut cu aproximativ 15%. Dacă la prima centralizare realizată de către Ministerul Educației cifrele din Iași erau puțin sub rata de 50%, în jur de 48%, acum procentul depășește 60%. O bună parte dintre aceștia au și reușit să se vaccineze.

„Din câte am înțeles vor exista câteva centre dedicate pentru cadrele didactice, inițial intenția de vaccinare a fost de circa 48% în județul Iași, iar acum procentul a crescut la peste 60%. Dintre aceștia 30 – 40% sunt deja vaccinați.

Chiar dacă aceste centre se vor organiza acum, puțin cam târziu, trebuie apreciat chiar și acest efort de ultim moment pe care îl face Guvernul României pentru a asigura cât de cât protecția profesorilor. Noi considerăm că suntem una dintre cele mai expuse categorii din zona de risc”, a declarat Laviniu Lăcustă, președintele sindicatului USLIP din Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE