50 de localități, fără primar. Președintele AEP: Nu se știe cine ar trebui să inițieze procedura pentru alegerile parțiale

Data:

50 de comunități din România au rămas fără primari. Guvernul ar fi trebuit să organizeze alegeri în aceste unități administrativ-teritoriale, dar instituțiile nu știu cine ar trebui să inițieze procedura. Termenul legal pentru alegeri, de 90 de zile de la vacantarea postului, a fost încălcat.

Data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, la propunerea autorităţilor cu atribuţii în organizarea alegerilor pe baza solicitării prefectului.

Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului, scrie în Codul Administrativ aprobat în 2019. Este legea care ar trebui să ghideze autoritățile în procesul electoral.

Citește și: Constanța vs. Rotterdam. Cifrele care arată de ce este o exagerare că olandezii se tem de portul românesc

Președintele Autorității a declarat pentru Europa Liberă că instituția pe care o conduce nu are atribuții în a propune date pentru organizarea alegerilor locale parțiale, ci doar pentru alegerile generale.

„Autoritatea Electorală Permanentă nu are competența de a iniția proiecte cu alte autorități în domeniul electoral pentru că nu sunt delimitate care sunt aceste autorități din domeniul electoral. AEP nu are competența de a iniția hotărârile de guvern pentru alegerile parțiale”, a subliniat Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, pentru Europa Liberă.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...