5.000 de lei în plus la pensie pentru un judecător care a muncit o lună în penitenciar

Data:

spot_img

5.000 de lei în plus la pensie pentru un judecător care a muncit o lună în penitenciar. Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, va încasa, potrivit unor surse din Casa de pensii, 32.000 de lei net/lună, adică 6.400 de euro.

Ca să-și maximizeze veniturile, anterior, Marius Epure s-a transferat o lună ca judecător de supraveghere la penitenciarul Poarta Albă.

Această lună a fost suficientă să-i crească pensia cu 5.000 de lei.

Citește și: Card sau cash. Intră statul în intimitatea noastră sau vizează doar evaziunea fiscală?

O lună de muncă, o pensie specială pe viață

În 2022, Epure (50 de ani) a avut un venit de 25.000 de lei/lună. Pentru a ajunge la o pensie de 32.000 de lei, Epure a recurs la un artificiu.

În august 2023, a fost delegat la penitenciarul Poarta Albă din Constanța.

„În lunile iunie şi iulie 2023, Judecător de supraveghere a privării de libertate a fost domnul Lucian Jalbă. În luna august 2023, Judecător de supraveghere a privării de libertate a fost domnul Marius Cristian Epure.

În luna septembrie şi inclusiv luna în curs, Judecător de supraveghere a privării de libertate este domnul Lucian Jalbă”, a răspuns Penitenciarul Poarta Albă la o cerere formulată de PRESShub în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public.

Citește și: Cum își înghit cuvintele pro-rușii din Reni

Transferat pentru o lună

Din adresă rezultă că fostul președinte al CA Constanța a fost doar o lună judecător de supraveghere a privării de libertate, interval în care veniturile sale au crescut în baza unor legi speciale, care adaugă la venituri diverse sporuri pentru condițiile de muncă în penitenciare. Cu salariul mărit o lună, cel mai probabil, Epure a cerut pensionarea la casa de pensii și i s-a emis decizia pe suma cea mai mare încasată, cea din luna august.

Menționăm că pe noua lege privind condițiile de pensionare ale magistraților, acest lucru nu se mai poate face, fiind luate în calcul veniturile obținute în ultimile 48 de luni, nu ultima lună de activitate sau alta, la alegere.

Potrivit unor surse de la Casa de pensii, alți doi judecători care s-au pensionat în același timp de la Curțile de Apel Alba Iulia și Craiova, vor încasa pensii de „doar” 27.000 de lei/lună, adică cu 5.000 de lei mai puțin pe lună decât judecătorul Epure.

S-a judecat cu instituția pe care o conducea

Magistratul nu este la prima tentativă de a-și crește veniturile în condiții discutabile.

PRESShub a arătat că, în octombrie 2020, judecătorul Marius Cristian Epure, care era pe atunci președintele Curții de Apel Constanța, a dat în judecată instituția pe care o conducea pentru a obține un salariu mai mare.

Patru luni mai târziu, a câștigat, în parte, la Tribunalul Teleorman. Epure era reclamant, iar pârât Curtea de Apel Constanța, instituție pe care o conducea și care nu nu a invocat prescripția acțiunii și nu a formulat apel. Astfel, Epure a încasat banii.

Citește și: Cum s-a judecat cu sine judecătorul Epure, pentru o mărire de salariu

Judecătorul Marius Cristian Epure și-a construit o vilă în cartierul rezidențial Compozitori, pe un teren care apare în dosarul Retrocedărilor, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare.

Tot Epure a făcut parte din completul de judecată care l-a achitat pe Radu Mazăre în alt dosar, cel al terenurilor din centrul stațiunii Mamaia, vândute la prețuri derizorii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. epure , iepure, insa nu cu blanitza , ci cu sorici de porc si inca dintre cei mai nesimtiti…Dar- trebuie spus- nu este toata vina sa, adevaratii vinovati sunt cei din varf, inclusiv-mai ales- pres-edintele tarii, pm-ul, apoi asa-zisul avocat al poporului, si alte asemenea personaje( ele insele inalt parazitare), practic intreg sistemul si esafodajul romanesc este construit doar pentru devalizare la scara nationala, in folosul exclusiv a cel mult 2 la suta din populatie, adica in folosul politicului, armatei, asa-zisei justitii, parte din administratie si popimii , la fel de hulpave ca si acesti „judecatori”, realmente lupi imracati in blanuri de oaie, realmente infratiti cu infractorii si criminalii care platesc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related