miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletter63% din pacienții suspecți de COVID care ajung în UPU la Spitalul...

63% din pacienții suspecți de COVID care ajung în UPU la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași sunt confirmați pozitiv

În Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, cel mai mare spital din regiunea Moldovei, sunt înregistrate tot mai multe cazuri de pacienți suspecți de COVID-19 la care se confirmă existența virusului.

Reprezentanții spitalului spun că în momentul de față procentul de pacienți suspecți care ajung în UPU și sunt confirmați pozitiv este de 63%. De la începutul lunii noiembrie au fost deja confirmați peste 1.000 de pacienți, numărul fiind mai mare comparativ cu cel din luna octombrie când au fost diagnosticați 862 de pacienți în UPU. O altă problemă este că pacienții care ajung la spital se prezintă cu o formă agravată a bolii. „Astăzi am depășit cifra de 1.000 de pacienți pozitivi diagnosticați în UPU de la 1 noiembrie. Este evidentă creșterea numărului de pacienți, dar remarcăm ajutorul medicinei primare și de prespital sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică care, cu siguranță, a rezolvat testarea suspecților și a celor cu forme ușoare care au ajuns mai rar în Urgență”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD și purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon”.

Medicii spun că sunt două aspecte care se remarcă: oamenii amână prezentarea la spital, iar agravarea se produce foarte repede, cazurile care se prezintă la spital având forme grave ale bolii. „Agravarea se produce silențios, este o hipoxie are nu dă manifestări clare, dar stadiul este avansat, din această cauză proporția de cazuri grave și medii este mare. Sunt pacienți care au nevoie de intubație, ventilație, iar această creștere a cazurilor grave este o tendință care se reflectă în toată țara”, a completat medicul ieșean. Aceeași problemă este remarcată și de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, care recomandă celor diagnosticați pozitiv cu COVID-19 să vină din timp la spital dacă încep să prezinte febră, dacă apar dureri musculare, dacă tușesc sau au alte probleme respiratorii, dar și dacă apar durerile toracice, deoarece aceste simptome arată că este nevoie de un consult de specialitate.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE