6,6 miliarde de euro pentru gospodăriile româneşti vulnerabile, din fondul european pentru climă

Data:

România va primi, în perioada 2025-2032, suma de 6,6 miliarde de euro din aşa-numitul Fond pentru Climă, „pentru atenuarea impactului social al acțiunilor climatice”, ne-a informat eurodeputatul PNL/PPE Gheorghe Falcă.

„În comisia pentru transport și turism (TRAN) am votat Avizul pentru Fondul pentru atenuarea impactului social al acțiunilor climatice, la care am lucrat în calitate de raportor al PPE.

România va primi în jur de 6,6 miliarde de euro, fonduri destinate gospodăriilor vulnerabile ca o consecință a creșterii prețului combustibililor și pentru a reduce consumul direct de combustibili fosili, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, ne-a transmis Gheorghe Falcă.

„Perioada de implementare inițială propusă de Comisia Europeană a fost 2025-2032, dar la inițiativa mea am solicitat prelungirea implementării acestor fonduri până în anul 2034 pe de o parte și derularea finanțării cu 2 ani mai devreme, din 2023. Această propunere a fost sprijinită de toate grupurile politice din Comisia TRAN.

Tranziția ecologică va avea un impact semnificativ asupra gospodăriilor vulnerabile, micro și întreprinderilor mici și utilizatorilor vulnerabili ai transporturilor, care cheltuiesc o mare parte a veniturilor lor pentru energie și transport.

Sprijinul financiar al Uniunii pentru aceste grupuri este esențial pentru succesul general al Pactului verde și pentru acceptarea socială a măsurilor de tranziție climatică, prin urmare salut propunerea Comisiei de a înființa acest fond.

Vom cere o schimbare profundă de la actorii din industriile noastre, prin urmare succesul acestui Pachet se va baza pe capacitatea sa de a fi realist și echitabil din punct de vedere social, fără a destabiliza economia”, a mai comunicat eurodeputatul Gheorghe Falcă.

Pactul Verde European despre care vorbeşte domnia-sa (aşa-numitul European Green Deal) prevede reducerea cu 50% a emisiilor de dioxid de carbon, la nivelul Uniunii Europene, până în anul 2035, şi eliminarea totală a acestor emisii până în anul 2050.

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro
1 COMENTARIU
  1. […]  Localitățile afectate de inundații din România vor avea posibilitatea să-și rezolve problemele apărute, cum ar fi cele legate de eroziunea solului, erodarea malurilor apelor, cu ajutorul banilor europeni. Acest lucru se va putea concretiza datorită faptului că România va beneficia, în perioada 2025-2032, de suma de 6,6 miliarde de euro care vor proveni din aşa-numitul Fond pentru Climă. Fondul este destinat „pentru atenuarea impactului social al acțiunilor climatice”, a informat eurodeputatul PNL, PPE Gheorghe Falcă, potrivit presshub.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...