7 milioane de euro de la Bruxelles pentru un nou pod peste Dunăre

Data:

spot_img

7 milioane de Euro de la Bruxelles pentru un nou pod peste Dunăre. Lotul lipsă din Autostrada Moldovei până la vama cu Ucraina de la Siret și cel de la vama Moravița pe Autostrada A 9 nu au prins finanțare prin Programul Mobilitate Militară.

Ministerul Transporturilor din România va primi de la Comisia Europeană 6,9 milioane Euro pentru proiectarea unui nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, finanțarea fiind aprobată în cadrul Programului CEF Connecting Europe Facility, pachetul de Mobilitate Militară prin care se asigură 50 % din fonduri, potrivit unui comunicat de presă de la Bruxelles.

Anterior, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunțase reușita cererii de finanțare pentru acest pod mixt, rutier și feroviar.

În total, Comisia Europeană a aprobat finanțare prin CEF pentru 38 de proiecte din cele 112 propuse, iar suma este de 807 milioane Euro, a explicat comisara pentru Transporturi, Adina Vălean. Finanțarea pentru Podul Giurgiu -Ruse 2 este singurul proiect transfronalier aprobat.

Partea bulgară este în mod special interesată de infrastructură rutieră peste Dunăre, iar România de deblocarea proiectului Fast Danube (navigația pe Dunăre pe toată durata anului, dar depinde de dragarea pe care (nu) o fac bulgarii).

Pe de altă parte, CNAIR nu a reușit să includă la finanțare prin CEF loturile lipsă din Autostrada Moldovei la vama Siret (frontieră cu Ucraina) respectiv cel de la vama Moravița la frontiera cu Serbia de pe Autostrada A 9 Timișoara -Moravița. 

Citește și Judecătoarea care a anulat hotărârile de guvern care priveau terenurile lui Puiu Popoviciu, promovată ca formator la INM

7 milioane de euro de la Bruxelles

A fost aprobată o finanțare de 6,9 milioane Euro pentru documentația tehnică (studiul de fezabilitate și proiectul tehnic) al noului pod rutier și feroviar.

Acest proiect va include studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru construirea unui nou pod feroviar și rutier peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, frontiera româno-bulgară și drumurile de acces pe ambele maluri. Podul va avea o lungime de 2 km.iar infrastructura de acces 15 km. pe partea din România și 15 km. pe partea din Bulgaria.

Acest proiect va îmbunătăți atât mobilitatea civilă cât și cea militară și va elimina ambuteiajele din frontieră.

Mai multe citiți în publicația Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reforma pieței energiei electrice din UE. Măsuri de protecție pentru consumatori adoptate de Parlamentul European

Reforma pieței energiei electrice din UE, adoptată de Parlamentul...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 126 de milioane de euro pentru porturile din România

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 126 de milioane...

Parlamentul European condamnă atacul Hamas asupra Israel și solicită o pauză umanitară

Parlamentul condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste...

UE vrea eliminarea tarifelor vamale introduse de Trump

UE vrea eliminarea tarifelor vamale introduse de Trump. Uniunea...