sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletter72 de femei, ucise de soț în anul 2020. Consilier local: „Ordinul...

72 de femei, ucise de soț în anul 2020. Consilier local: „Ordinul de restricție nu rezolvă nimic. Ne trebuie brățări electronice”

În anul 2020, 72 de femei au fost ucise în cazuri de violență domestică, de un iubit sau soț. Alexandra Oană, consilier local USR la Cluj, vorbește despre acest fenomen și susține implementarea unui sistem de monitorizare prin brățări electronice purtate de atacatori.

Violența domestică este atât o tragedie, cât și o realitate. În anul 2020, zeci de femei au murit din cauza partenerul agresiv.

Un astfel de caz a avut loc și la Cluj, nu cu mult timp în urmă. O tânără stabilită în Cluj, asistentă medicală în vârstă de 30 de ani, a fost atacată cu cuțitul în plină stradă, în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, în luna august a anului 2020. Aceasta a fost ucisă de iubitul ei din mai multe lovituri de cuțit.

Alexandra Oană, consilier local, a explicat că de multe ori pentru femei, cel mai periculos loc este propriul cămin. Chiar și așa, femeile se întorc de aproximativ 7 ori la partenerul agresiv până să îl părăsească, de multe ori fiindcă nu vor să distrugă familia.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE