Alexandria: Pe ce se duce bugetul orașului în lupta Coronavirus « liberinteleorman.ro

Data:

Pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus s-au alocat, la nivelul reședinței județului Teleorman, sume consistente din bugetul public. Banii au fost și continuă să fie direcționați către achiziția materialelor de protecție, susținerea persoanelor vulnerabile, dar și pentru dezinfecție. Din păcate, felul în care s-au cheltuit banii alocați acestor obiective nu e transparent, așa că nu putem ști exact în ce măsură au fost efectuate corect achizițiile și actele de caritate desfășurate de primăria orașului în această perioadă. Putem, însă, spune dacă că din descrierea sumelor cheltuite oficial pentru combaterea SARS COV-2 în Alexandria simțim la nivel personal că suntem protejați de autoritatea publică responsabilă cu administrarea resurselor noastre.

Astfel, pe data de 16 martie, Primăria Alexandria aloca în vederea combaterii epidemiei de coronavirus suma de 475.300 lei. Mai târziu, pe data de 30 martie, a mai fost alocată suma de 2.100.000 lei pentru dezinfecția domeniului public, susținerea persoanelor vârstnice, activitatea centrelor de carantină, izolarea la domiciliu și achiziționarea de materiale de protecție. Vorbim, așadar, despre 2.575.300 lei destinați exclusiv luptei cu noul virus.

Potrivit unei informări emise de Primăria Alexandria, până în acest moment, a fost cheltuită efectiv suma de 872.173,51 lei. Dintre aceștia,           446.408,42 lei au fost cheltuiți de primărie, 183.065,09 de Administrația Domeniului Public și 242.700 lei de Direcția de Sănătate Publică.

Din acești bani, o parte s-au dus pe bannere montate la intrarea în piață, recomandând populației să poarte mănuși și să păstreze distanța de minim 1,5 metri între persoane, o altă parte se vede în afișele cu informații privind prioritatea persoanelor peste 65 de ani la cumpărături, dar și în covoarele cu dezinfectant amplasate la intrarea și ieșirea din piața centrală.

Dar trecând peste glumă, măsurile serioase ar trebui să fie cele de dezinfecție. Evident, s-au cheltuit bani pe hipoclorit și pe o substanță de dezinfectare foarte puternică, aruncată în special pe timpul nopții pe mașini și arbori, asta în condițiile în care virusul nu trăiește în copaci.

În plus, la nivelul municipiului Alexandria, autoritățile au dispus înființarea a cinci centre de carantinare pentru persoanele sosite din zonele periculoase ale lumii. Și astfel discutăm despre centrul rezidențial pentru persoane singure sau familii aflate temporar în dificultate; internatul Liceului Tehnologic nr. 1 (Rulmentul); Complex Mara; Cămin studențesc Valahia și Hotel Parc Alexandria. Centrul de carantinare de la Rulmentul a fost deja închis, după terminarea perioadei de 14 zile impuse celor care au revenit în țară după declararea pandemiei.

Potrivit Prefecturii Teleorman, astăzi, la nivelul județului, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), în centrele de carantină din întreg județul erau cazate 113 de persoane. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 397. În consecință, putem constata o scădere importantă a numărului celor aflați acum în grija statului, în centrele de carantină, lucru care nu poate decât să ne liniștească. Nu același lucru se poate spune despre furnizorii de hrană ai respectivelor centre de carantină, prieteni buni ai primarului orașului, care au avut prilejul rar de a face bani frumoși chiar și în vreme de pandemie.

        

Liber în Teleorman
Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Rușii cumpără cetățenia turcă pentru a scăpa de sancțiuni. Preț: 400.000 de dolari

Cu o investiție de 400.000 de dolari, cetățenii ruși...

De luni intră în vigoare „locurile albastre de parcare” din București. 200 de lei amendă

„Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de...