luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletter9.000 de români au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca, 4,5% dintre cei...

9.000 de români au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca, 4,5% dintre cei înscriși pe listă

Comitetul național pentru coordonarea campaniei de vaccinare au precizat că 9.000 de persoane din 2000.000 au renunțat la inocularea cu produsul AstraZeneca.

Din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu AstraZeneca, 9.000 și-au anulat programarea, reprezentând un procent de 4,5%, au precizat, vineri, reprezentanții Comitetului național pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV).

CNCAV precizează că vaccinarea este un act benevol și au existat situatii in care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat sau amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca.

România a oprit temporar de la utilizare dozele dintr-un lot de vaccin AstraZeneca.

Conform CNCAV, până acum au fost inoculate 77.000 de doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, iar peste 4.000 de doze din acest lot au fost oprite temporar de la utilizare și în România, ca măsură de precauție.

„Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România”, precizează CNCAV.

Măsurile au fost luate după ce autoritățile italiene au anunțat joi că nu vor mai permite vaccinarea anti-Covid din lotul ABV 2856. Decizia a fost luată după decesul a două persoane, ulterior vaccinării. Între motivele suspendării se află faptul că a cauzat probleme de coagulare a sângelui, potrivit agenției italiene Ansa.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE