Primarul Radu Mihaiu anunță că voturile vor fi renumărate la o secție din Sectorul 2

Data:

spot_img

Voturile vor fi renumărate la o secție din Sectorul 2, a anunțat primarul Radu Mihaiu, care a precizat că decizia a fost luată de către Biroul Electoral Municipal. Este vorba despre secția 352.

„Ştim că s-a luat decizia (de către Biroul Electoral Municipal, n.r.). Nu a fost formulată încă hotărârea şi nici motivarea. Aşteptăm să fie formulată şi să fie transmisă către Biroul Electoral de Sector”, a spus Mihaiu, pentru Agerpres.

Citește și: Primarii USR din București reclamă penal că le-au fost furate voturi

Fraudă pentru peste 2.000 de voturi.

Radu Mihaiu, care a candidat pe 9 iunie pentru un nou mandat de primar la Sectorul 2, a solicitat anterior renumerarea voturilor în peste 30 de secții, pe baza suspiciunii de fraudă pentru mai bine de 2.000 de voturi.

„Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2.

Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere, aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate”, a menționat primarul actual al Sectorului 2.

Candidatul a făcut referire și la secția de votare nr. 352 unde peste 300 de voturi obținute de el au fost inversate în procesul verbal cu cele ale unei contracandidate.

Citește și: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuză fraude în procesele verbale de la secțiile de vot

„Avem o secţie (numărul 352, n.r.) în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP.

Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute”, a spus Radu Mihaiu într-o conferință de presă”.

Citește și: Clotilde Armand a făcut plângere penală împotriva șefului Autorității Electorale Permanente

Voturile vor fi renumărate. „Am transcris greșit”

Responsabilii din secția de vot au recunoscut greșeala și au cerut remedierea situației, a mai spus Radu Mihaiu.

„Oamenii din secţia de votare au spus: ‘am transcris greşit’, iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile normale de a renumăra, pentru a vedea care este realitatea.

În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte şi pe care nu le recunosc cei din secţia de votare.

Aşa ceva este inadmisibil şi cer tuturor forţelor politice să respecte votul oamenilor şi să voteze în birourile electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor”, a declarat primarul USR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related