A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Data:

spot_img

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care se desfășoară anual, în utimul sfârșit de săptămână al lunii septembrie, pe Domeniul Cantacuzino, Florești, Prahova.

Cea de-a 9-a ediție își va întâmpina publicul cu probele de dresaj, cross country și sărituri obstacole, probele tradiționale ale Concursului Complet Internațional 4*, dar și alte activități spectaculoase pentru iubitorii de cai și frumos.

Domeniul Cantacuzino rămâne gazda evenimentului, un loc perfect de reuniune cu întreagă familie, prieteni sau parteneri de business.

Au mai rămas doar trei zile cu discounturi de până la 60% la prețul abonamentelor și doar 20 de zile până la Karpatia Horse Show 2024.

Programul Karpatia Horse Show 2024

Vineri, 27 Septembrie – Deschidere 14:00

ARENA PRINCIPALĂ

DRESAJ – CCI 1*/2*

DRESAJ – CCI 4*

 18:30 CONCERTE – Scena Micul Trianon

Leoaia

Sarmalele Reci

21:00 ÎNCHIDEREA zilei de competiție

ARENA SECUNDARĂ

DRESAJ – Working Equitation

– Copii

– Prenovici

– Novici

– Elementar

– Mediu

Sambata, 28 Septembrie – Deschidere 11:00

ARENA PRINCIPALĂ

CROS – CNC Prenovici/Novici

CROS – CCI 1*

MASTER CLASS de Dresaj – Spencer Sturmey si Cristina Călin

CROS – CCI 2*/4*

MARI MAEȘTRI AI ATELAJELOR

– Maraton atelaje cu 2 cai

CROS – CNC Prenovici/Novici

18:30 CONCERTE – Scena Micul Trianon

Jazzy Jo

Mihail

21:00 ÎNCHIDEREA zilei de competiție

ARENA SECUNDARĂ

STIL – Working Equitation

– Miniworkers

– Începători

– Prenovici

– Novici

– Elementar

– Mediu

Duminica, 29 Septembrie – Deschidere 11:00

ARENA PRINCIPALĂ

OBSTACOLE – CNC Prenovici/Novici

OBSTACOLE – CCI 1*/2*

DEMONSTRAȚIE –  Dresaj si Sărituri Obstacole – NIVEL ELITE

OBSTACOLE – CCI 4*

DEMONSTRAȚIE – Voltijă

MARI MAEȘTRI AI ATELAJELOR

– Conuri atelaje cu 2 cai

LIFE & STYLE

MARI MAEȘTRI AI ATELAJELOR

– Conuri atelaje cu 4 cai

ÎNCHIDEREA zilei de competiție

ARENA SECUNDARĂ

VITEZĂ – Working Equitation

– Miniworkers

– Începători

– Prenovici

– Novici

– Elementar

– Mediu


Legenda

CNC – Concurs Complet Național

CCI – Concurs Complet Internațional

CAI – Concurs International de Atelaje cu 2 cai

Notă: Orele de start ale acestui program vor fi definitivate la inchiderea inscrierilor (cu aproximativ o saptamana inainte de eveniment). Programul zilnic poate suferi modificari in functie de rezultatele obtinute de sportivi in ziua anterioara si vor fi anuntate prin canalele de comunicare ale evenimentului.


Concurs complet – Dresaj

Evenimentul invită la o evadare completă din cotidian pentru prieteni și întreaga familie, la doar o oră distanță de București și Brașov. Vă veți putea implica in activități numeroase precum ateliere creative, agrement ecvestru, aventura park, vizitarea domeniului, shopping inspirat de lumea echitatiei etc.

Mai multe detalii la secțiunile Agrement Copii, Activități, Food&Drink, Shop.

În cadrul probei de Dresaj fiecare pas și mișcare a calului și călărețului sunt atent cântărite de echipa de arbitri, iar accentul este pus pe controlul calului. Coamele cailor sunt împletite, călăreții poartă mănuși, jobene și o vestimentație pe măsură. Cuplul călăreț-cal trebuie să execute o serie de mișcări impuse, primind note de la 1 la 10.

Criteriile constau în acuratețea mișcărilor, echilibru, suplețe, grad de cooperare al calului, viteza de reacție, fluența și precizia execuției, corelarea mișcărilor la pas, trap, galop, opriri la comandă, atenția și încerederea acordată călărețului. În cazul calului se notează reacția acestuia la execuția comenzilor, în cazul călărețului se ține cont de corectitudinea poziției, claritatea comenzilor către cal. Se notează, de asemenea și armonia cuplului călăreț-cal.

Concurs complet – Cross Country

Emoțiile cele mai mari sunt în cadrul probei de Cross Country, întrucât obstacolele fixe și masive sunt așezate pe un teren variat, ceea ce sporește gradul de risc. Se vor executa sărituri peste bușteni, șanțuri și alte obstacole naturale. Caii vor galopa prin apă si vor sări in fântâna în formă de cruce din fața palatului Micul Trianon. Un alt obstacol spectaculos (tip key-hole) a fost amenajat între doi stâlpi de înaltă tensiune, dezafectați.

In cadrul probei de Cross Country calul trebuie să parcurcă o distanță mare cu viteză crescută, aproape dublă față de cea pentru sărituri obstacole. În funcție de dificultatea clasei, timpul optim pentru parcurgerea traseului este de 6-10 minute, iar distanța traseului variază între 900 m și 6.000 m, în funcție de categoria la care se concurează.

Concurs complet – Obstacole/Show Jumping

În cadrul probei de Obstacole se testează abilitățile tehnice de a conduce calul, de a sări, atât ale călărețului, cât și ale calului, inclusiv suplețea și condiția fizică a acestora. Se penalizează depășirea timpului, refuzul de a sări și căzăturile. Pentru a se considera că a terminat concursul, cuplul călăreț-cal trebuie să parcurgă integral toate cele trei probe, iar câștigător este cuplul călăreț-cal care, după toate cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare în timpul cel mai bun.

Atelaje/ Driving

Probele de atelaje au  loc pe un traseu marcat cu conuri așezate la o distanță exactă. La capătul fiecărui con se află o bilă. Căderea acesteia indică o greșeală ce atrage puncte de penalizare.  În proba de conuri se străbate un traseu contra cronometru în care se puncteză timpul, dar și greșelile.

Atelajele sunt o probă de încredere între driver și cal, aceștia trebuind să găsească o sincronizare perfectă. Distanța dintre conuri are un grad foarte mic de toleranță față de ecartamentul atelajului. Proba se desfășoară contra cronometru, iar curbele, ce oscilează între strânse și largi, pun la încercare priceperea driverului. La această probă, atât driver-ul cât și secundul sunt îmbrăcați foarte elegant.

Recunoscută de Federația Ecvestră Internațională (FEI) din 1970, proba de atelaje își propune să testeze abilitatea concurenților de a conduce un vehicol tras de cai. În ultimii ani, România s-a poziționat în primele zece țări în lume la competițiile de atelaje cu doi cai.

Mai multe informații despre ediția din acest an a Karpatia Horse Show găsiți pe site-ul evenimentului, pe paginile de Facebook și Instagram și pe contul de YouTube.  

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Karpatia Horse Show / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cutremur cu magnitudinea 5,2 în zona seismică Vrancea, județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, la...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul hibrid, anunță ministrul Educației, Ligia Deca

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...