duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterA alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile...

A alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile nu se compară cu cea a copiilor la chimioterapie.”

Vlad Pop, un sportiv clujean, a alergat 620 de km în 7 zile și 12 ore pentru o cauză nobilă. În timp ce alerga dintr-un capăt al țării în altul, de la Cluj la Constanța, îi îndruma pe oameni să doneze pentru burse educaționale, dedicate copiilor bolnavi de cancer.

Vlad Pop, atletul clujean, a pornit în ultra-maratonul de 620 km pentru a ajuta 100 de copii diagnosticați cu cancer să aibă parte de educație și condiții de viață cât mai bune, prin bursa educațională MagicEDU.

Scopul acestei curse a fost de a aduna suficienți bani pentru a le oferi copiilor bolnavi cu cancer, din România, burse educaționale. Scopul lui Vlad și a Asociației MAGIC este de a strânge 600.000 de lei pentru acești copii.

Vlad Pop a explicat într-un interviu pentru monitorulcj.ro faptul că durerea sa simțită după mai bine de o săptămână de alergare continuă „nu se compară cu durerea pe care o simt copiii de la chimioterapie”.

A reușit să termine cursa deoarece a fost mereu cu gândul la copiii pe care trebuie să îi ajute:

„Mă bucur mult că am reușit să ajungem la Constanța după 7 zile și aproape 12 ore. Am reușit să terminăm ce ne-am propus. Asta este bine pentru că a fost o motivație și pentru alți oameni – să alergăm împreună pentru educația a 100 de copii cu cancer. Tot scopul nostru este să strângem cei 600.000 lei ca în 2021, 100 de copii cu cancer să se întoarcă la școală după o chimioterapie.

Cred că durerea mea din timpul acestor zile a meritat pentru că nu se compară cu durerea copiilor de la chimioterapie. Cu gândul la ei, la voi și la toți prietenii care au fost alături am făcut un pas și încă un pas, chiar dacă au fost zile grele, cu zăpadă sau zile cu soare. Am știut că această cursă este mai presus decât mine și că împreună putem să reușim. Nu am făcut nimic singur”, a povestit Vlad pentru monitorulcj.ro.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE