miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterA crescut alarmant consumul de azitromicină. Rafila: "Nu mai faceți așa ceva!"

A crescut alarmant consumul de azitromicină. Rafila: „Nu mai faceți așa ceva!”

Alexandru Rafila a declarat că, în ultima perioadă, a crescut foarte mult consumul de azitromicină. Mulți români folosesc antibiotice în încercarea de a preveni infecția cu noul coronavirus.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că în această perioadă a crescut foarte mult consumul de azitromicină. Mulți români folosesc fără discernământ antibiotice în încercarea de a preveni infecția cu noul coronavirus sau de a se trata de COVID19.

„Automedicația în această perioadă este la ea acasă. Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă, pentru că, în această perioadă, fie ca profilaxie, fie ca tratament, persoane care încearcă să prevină infecția cu noul coronavirus sau care au aflat că sunt infectate folosesc fără discernământ antibiotice.

Consumul de azitromicină a crescut foarte mult și, chiar dacă azitromicina este prevăzută ca și o medicație care ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacienții infectați cu noul coronavirus, utilizarea fără discernământ și automedicația sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecțiile bacteriene nu în infecțiile virale”, a explicat Rafila.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE