A crescut numărul cazurilor de violență domestică. Monitorizarea rămâne o variantă neagreată în Galați | Viața Liberă

Data:

spot_img

A crescut numărul cazurilor de violență domestică. Monitorizarea rămâne o variantă neagreată în Galați. Deși au la îndemână posibilitatea unei măsuri suplimentare de a se proteja, prea puține victime ale violenței domestice apelează la monitorizarea electronică a agresorilor.

Puțin peste 17 la sută din numărul beneficiarilor ordinelor de protecție emise de Poliția Galați de la începutul anului au cerut ca celor care i-au bătut ori amenințat să le fie montate brățări, deși astfel de sisteme le pot proteja viața. 

Citește și: Șef de direcție din Inspecția Judiciară se pensionează la 49 de ani

În primele opt luni ale acestui an, de când se implementează la Galați sistemul de monitorizare electronică a agresorilor din cazurile de violență domestică, 80 de persoane au fost plasate sub această măsură, deși numărul cazurilor în care polițiștii au fost solicitați să emită ordine de protecție provizorii a fost unul mult mai mare, de ordinul sutelor.

În primele 8 luni, polițiștii au intervenit la 1.479 de cazuri de violență domestică

Asta în contextul în care violența domestică în județul nostru a cunoscut o amplificare pe toate palierele, susțin reprezentanții Poliției Galați, care au contabilizat creșteri atât în cazul agresiunilor fizice, care sunt majoritare, cât și a celor de amenințare. Ce este și mai grav, a crescut cu peste sută la sută numărul cazurilor în care agresori puși sub interdicție prin ordine de protecție au încălcat documente emise de polițiști și respectiv instanțele de judecată. 

Citește și: Despăgubiri de 1,4 milioane de euro pentru clădirea consulatului Rusiei la București. Prețul pieței, de patru ori mai mare

„În primele opt luni ale acestui an, polițiștii au intervenit la 1.479 de cazuri de violență domestică, dintre care 716 în mediul urban și 763 în mediul rural. În perioada menționată, numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 14 la sută, față de perioada similară a anului 2023, de la 1.022 la 1.199 de fapte. Au fost înregistrate creșteri pentru loviri sau alte violențe, de la 725 la 764 de fapte, amenințare, de la 94 la 182 de fapte, și nerespectarea ordinelor de protecție, de la 44 la 105 de fapte”, a explicat, în cifre, cms. șef Lucian Căulea, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Galați. 

Continuarea în Viața Liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor  | Bihoreanul

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor. Proiecții și vânzări de...

Spectacolul De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano | Puterea a Cincea

Spectacolul De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano, de Michele Santeramo, este...