Două contestații la înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu pentru funcția de președinte al României au fost depuse vineri, după ora 16.00, la Biroul Electoral Central (BEC).
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că a depus o contestație vizând candidatura lui Călin Georgescu la BEC. Potrivit Antena 3 CNN, prima contestație a fost depusă de Bogdan Ionescu, un avocat din Arad.
Avocatul Bogdan Ionescu a explicat vineri, la Antena 3 CNN, de ce a contestat candidatura lui Călin Georgescu. Ca și Remus Pricopie, acesta spune că deja a pregătit o contestație și pentru CCR, în cazul în care BEC va respinge contestația depusă vineri.
„Am avut ca punct de pornire decizia CCR privind cazul Șoșoacă. Curtea a analizat conduita. În opinia mea, domnul Georgescu nu îndeplinește condițiile de eligibilitate, fiind o persoană cu o ideologie profund antisemită, homofobă, elogiază criminali de război, criminali psihopați, mișcarea legionară. Are niște declarații absolut șocante pentru orice persoană de bună credință”, a spus avocatul la Antena 3 CNN.
Rectorul Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a depus, vineri, la Biroul Electoral Central (BEC), o contestație la înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul SNSPA.
Potrivit comunicatului, contestația se bazează pe argumente solide de natură constituțională și juridică, care evidențiază incompatibilitatea discursului și comportamentului candidatului cu valorile democratice și constituționale ale statului român.
Rectorul SNSPA solicită BEC:
• verificarea îndeplinirii condițiilor de fond și de formă prevăzute de lege pentru candidatura la funcția de Președinte al României din anul 2025 și,
• respingerea candidaturii lui Călin Georgescu, la alegerile pentru funcția de Președinte al României din anul 2025, constatând că se încalcă condițiile de eligibilitate prevăzute de dispozițiile constituționale ale art.1 alin.(3) și (5), ale art.82 alin.(2), corelate cu cele ale art.148 și 149, cu referire la valorile democrației, la statul de drept, la respectarea Constituției corelate cu garanția politico-militară a acestora, respectiv apartenența României la UE și NATO.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(FOTO: Inquam Photos / George Călin)